Skip to main content

FF Jaro – HIFK 3-0 (2-0)
Miesten Ykkönen, 13.8.2023

14’ 1-0 Omar Holness
40’ 2-0 Johan Brunell
63’ 3-0 Alex Ramsay

Viime viikon perjantaina paikallisvastustaja Käpylän Pallon kotonaan kaatanut HIFK lähti sunnuntaina elokuun ensimmäiseen reissupeliinsä, jossa se kohtasi FF Jaron Pietarsaaren keskuskentällä. KäPa-voitto oli sarjataulukon kuudetta sijaa hallussaan pitäville stadilaisille jo neljäs peräkkäinen, kun taas yhdeksäntenä majaileva pietarsaarelaisjoukkue lähti hakemaan paluuta voittojen tielle kotiyleisönsä edessä viiden voitottoman ottelun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika

FF Jaro otti ottelun komentoonsa jo alusta lähtien ja sai hallinnalleen palkinnon vajaan vartin pelin jälkeen. Joukkue sai pidemmän paineen tuloksena kulmapotkun, jota seuralegenda Markus Kronholm asettui antamaan. Keskityspallossa ensimmäisenä oli Jaroon kesän siirtoikkunassa siirtynyt jamaikalainen keskikenttäpelaaja Omar Holness, jonka pusku painui ohi Joona Tiaisen ja pallo oli maalissa.

Kymmenen minuuttia avausmaalista myös vieraat saivat tilaisuuden tulla peliin mukaan. Miesten Ykkösen heinäkuun pelaajaksi hiljattain valittu Antti Ulmanen lähti yhdessä Erikson Carlosin kanssa hyökkäykseen ja pääsi jo lähietäisyydelle Jaro-vahti Emil Öhbergin kanssa. Kotijoukkueen Aron Bjonbäck oli kuitenkin Ulmasen viimeisessä harhautuksessa hyvin mukana ja sai kevyen kosketuksen palloon, mikä riitti pelivälineen päätymiseen Öhbergin näppeihin.

HIFK:n harmiksi ottelun toisesta maalista vastasi niin ikään kotijoukkue FF Jaro, joka nousi ottelussa kahden maalin johtoon 40. peliminuutilla. Kronholm antoi tällä kertaa loistavan vapaapotkun, jonka puolustaja Johan Brunell pääsi puskemaan maaliin. Brunell loukkaantui ikävän näköisesti osuttuaan Tiaiseen maalia edeltäneessä pallontavoittelutilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken.

Toinen puoliaika

Kahden maalin takaa-ajoasemassa toiselle puoliajalle lähtenyt HIFK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa, kun Topi Pasi ja Rico Finnäs jäivät vaihtoon. Kentälle tulivat uutta virtaa tuomaan Iiro Äijö ja Aatu Kujanpää. Kiri ei kuitenkaan lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin, sillä Jaro oli erittäin lähellä kolmatta maaliaan vain reilut viisi minuuttia toisen jakson käynnistymisen jälkeen. Joni Remesaho oli kaksi kertaa asialla: ensimmäisen laukauksen Tiainen selvitti, kun taas jatkotilanteesta lähtenyt yritys kolisutti HIFK-maalin ylärimaa.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 64. peliminuutilla, kun Kronholmin antama vapaapotku oli jälleen myrkkyä HIFK:lle. Keskitys meni HIFK:ssa viime kaudella pelanneelle Sergei Eremenkolle, jonka jatko löysi Alex Ramsayn maalin edustalta. 23-vuotias Ramsay pommitti pallon maaliin ja sinetöi tällä kauden toisella täysosumallaan FF Jaron voittolukemat muotoon 3–0.

HIFK:n asema sarjataulukon ylemmällä puoliskolla säilyi tappiosta huolimatta vahvana, sillä seitsemäntenä oleva SalPa päätyi tänään MP:n kanssa pistejakoon. Näin eroa seitsemännelle sijalle on kahdeksan pistettä ennen runkosarjan kolme viimeistä kierrosta. FF Jaro nousi voiton myötä sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Kommentit

Toisen puoliajan pelannut puolustaja Iiro Äijö oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta antoi samalla tunnustusta vahvasti esiintyneelle kotijoukkueelle:

– Jaro oli tänään tuon verran parempi. Kaksi erikoistilannemaalia ekalla jaksolla, niin siitä on paha nousta. Minun mielestäni parannettiin tokalla jaksolla varsinkin pallollista pelaamista ja saatiin jonkinlainen ryhtiliike, mutta kolme meni omiin. Nyt mennään himaan ja ensi viikolla uudestaan, Äijö sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma

HIFK:n seuraava ottelu pelataan jälleen Töölössä, jossa perjantaina 18. elokuuta vastassa on Ekenäs IF klo 18.30 alkaen. HIFK järjestää ottelun yhteydessä Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman yhdessä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Ostamalla lipun otteluun olet mukana tukemassa paraurheilijoita. Liput otteluun myy Ticketmaster ja lisätietoa tapahtumasta löydät HIFK:n nettisivuilta painamalla tästä.

HIFK:n avauskokoonpano:
31 Joona Tiainen (mv)
6 Obed Malolo (72’ 13 Julius Järvinen)
9 Antti Ulmanen – Kummiyritys: ELD Muutot (72’ 16 Aapo Hyppönen – Kummiyritys: Juhani Haavisto Oy)
10 Mosawer Ahadi
14 Erikson Carlos
18 Matias Hänninen
19 Aleksi Wahlman (81’ 17 Eelis Varis)
21 Eetu Puro – Kummiyritys: Plushouse
23 Paulus Arajuuri – Kummiyritykset: Skigarage.net, The Brand 9
25 Topi Pasi (46’ 4 Iiro Äijö – Kummiyritys: Helsingin uutiset)
27 Rico Finnäs (46’ 15 Aatu Kujanpää – Kummiyritys: CGI)

Muutoksentekijät: 1 Sam Jammeh (mv), 3 Jimi Hackspik