Skip to main content

Kuvat: Niko Nakari

HIFK – KäPa
1 – 0
Miesten Ykkönen
Pe 4.8.2023 Klo 18:30
Bolt Arena  

HIFK otti tasaisen paikalliskamppailun nimiinsä lukemin 1–0 yli 1700 henkisen yleisön edessä, kun Käpylän Pallo vieraili eilen illalla Töölössä. Ottelun voittomaalin viimeisteli reilun tunnin kohdalla komean yksilösuorituksen päätteeksi Erikson Carlos. Peliesitys ei ollut kauden parasta, mutta tärkeät kolme pistettä jäi Tähtirinnoille ja voittoputki venyi neljän ottelun mittaiseksi. 

Maalit: 

1–0 Erikson Carlos 53’ (HIFK) 

Ensimmäinen puoliaika 

Avauskymppi ottelussa oli melko tunnustelevaa. Ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin KäPa:n päädyssä 11. minuutilla, kun HIFK:n puolustaja Iiro Äijö pääsi puskemaan vaarallisesti kulmapotkusta. Pallo meni kuitenkin HIFK-fanien harmiksi niukasti yli maalin.

25. minuutilla HIFK pääsi muutamaankin otteeseen hakemaan avausmaalia läheltä KäPa:n maalia, mutta Erikson Carlosin ja Aatu Kujanpään yritykset pysähtyivät KäPa-puolustukseen.

Reilun puolentunnin pelin kohdalla nähtiin vaarallinen tilanne, kun KäPa:n Pasi Forsman otti yhteen Jarkko Heimosen kanssa tavoitellessa palloa, jossa Heimonen loukkasi itsensä. Forsman sai tilanteesta lopulta erotuomariston keskustelun jälkeen keltaisen kortin ja kaikkien onneksi Heimonen pystyi jatkamaan ottelua.

36. minuutilla hyvässä vireessä oleva Antti Ulmanen oli lähellä viimeistellä jälleen. Hyvän riiston seurauksena Ulmanen pääsi kokeilemaan vasemmalla jalallaan, mutta laukaus suuntautua ohi maalin.

Aivan avausjakson loppuhetkillä KäPa rakensi itselleen erinomaisen maalipaikan. Onni Viljamaan ja Thomas Lahdensuon hyvä seinäpeli avasi paikan, josta Viljamaa pääsi laukomaan. Nuoren hyökkääjän laukaus meni kuitenkin niukasti ohi maalin.

Paljon tunteita ja taistelua nähtiin avausjaksolla ja siitä kertoo, että keltaisia kortteja jaettiin avausjaksolla peräti neljä. Tauolle lähdettiin silti maalittomassa tasatilanteessa.

Eelis Varis debytoi Miesten Ykkösessä HIFK – KäPa -ottelussa 4.8.2023 

Toinen puoliaika 

Toisen jakson alkuun KäPa pääsi hieman varkain hyvälle maalipaikalle. Kristian Yli-Hietanen pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta, mutta laukoi lopulta sivuverkkoon. 

Hetkeä myöhemmin Erikson Carlos vei HIFK:n 1–0 johtoon maagisen yksilösuorituksen jälkeen. Brasilialaishyökkääjä pujotteli KäPa-pelaajia yksi toisensa jälkeen lähes keskiviivalta rangaistusalueelle ja lopulta laukoi pallon oikeaan alanurkkaan.

Reilun tunnin kohdalla Antti Ulmanen oli jälleen lähellä kasvattaa maalisarakettaan. Kova oikean jalan laukaus meni niukasti kuitenkin yli maalin.

80. minuutilla KäPa oli todella lähellä tasoitusmaalia. Joona Tiainen otti kuitenkin ilmiömäisen torjunnan, kun Onni Viljamaa pääsi puskemaan vaarallisesti kulmapotkusta.

HIFK puolestaan oli lähellä tuplata johtonsa 85. minuutilla. KäPa:n maalivahti Maxim Zhuk joutui vaikeuksiin avatessaan peliä, ja tästä syntyi vaarallinen maalipaikka Tähtirinnoille. KäPa-puolustus ehti viime hetkellä siivoamaan pallon päädystä yli. 

HIFK:n kausi jatkuu seuraavaksi Pietarsaaressa FF Jaron vieraana ensi viikon sunnuntaina. Seuraava kotiottelu pelataan 18.8. EIF:a vastaan. Ottelu on myös Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma, jonka lipputuloilla kerätään varoja Suomen Paralympiakomitealle. 

Matias Hänninen ottelun jälkeen

HIFK:n avauskokoonpano: 

Tiainen (MV)
Heimonen
Äijö (Helsingin Uutiset)
Ulmanen (Eld Muutot) > Hyppönen 73’ (Haavisto Oy)
Ahadi > Azodo 73’
Järvinen
Erikson Carlos > Varis 83’
Kujanpää (CGI)
Hänninen > Hackspik 83’
Arajuuri (Skigarage.net & The Brand 9)
Pasi > Saira 62’ (Mamma Rosa) 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Wahlman 

Varoitukset: Heimonen 18’ (HIFK), Arajuuri 31’ (HIFK), Ulmanen 34’ (HIFK), Forsman 34’ (KäPa), Saira 56’ (HIFK), Kekarainen 90’ (KäPa)