Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

HIFK ja Suomen Paralympiakomitea järjestävät Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman 18.8.2023

Suomen Paralympiakomitea jäi inhimillisen virheen vuoksi tälle vuodelle ilman tärkeää valtion tukea. Suomen Special Olympics -joukkue on lähdössä kesäkuussa järjestettäviin maailmankisoihin Berliiniin tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Pelipaita symboloi vammaiselle nuorelle mahdollisuutta harrastaa, kilpailla ja tavoitella unelmiaan urheilukentillä. Hänelle se on maailman arvokkain pelipaita.

Tukeakseen kaikkien yhdenvertaista mahdollisuutta urheiluun sekä omien unelmien tavoitteluun HIFK Fotboll järjestää yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuan perjantaina 18. elokuuta pelattavassa HIFK – EIF -ottelussa. Tapahtuman tavoitteena on kerätä lipputulojen kautta mahdollisimman suuri taloudellinen tuki Paraolympiakomitealle.

Haastamme mukaan sekä yritykset että yksityishenkilöt – kaikkien apu on arvokasta. Ostamalla ottelulipun, olet mukana.

Pelipaita symboloi vammaiselle nuorelle mahdollisuutta tavoitella omia unelmiaan urheilukentillä

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville henkilöille. Paralympiakomitean tehtävänä on kehittää ja koordinoida suomalaista paraurheilua ja soveltavaa liikuntaa matalan kynnyksen harrastamisesta aina kansainväliseen huippu-urheiluun saakka.

Paralympiakomitea jäi tälle vuodelle ilman tärkeää valtion kahden miljoonan euron tukea, joka jäi saamatta inhimillisen virheen vuoksi hakemuksen myöhästyttyä vuorokaudella. Lain yksiselitteisyyden vuoksi tukea ei ollut mahdollista tämän vuoksi myöntää.

Pelipaita symboloi vammaiselle nuorelle mahdollisuutta harrastaa, kilpailla ja tavoitella unelmiaan urheilukentillä. Hänelle se on maailman arvokkain pelipaita.

 

Jalkapalloilijat Alina Sipari ja Paulus Arajuuri sekä tennispelaaja Tommi Tyynilä kampanjavideon kuvauksissa. Sipari ja Tyynilä ovat lähdössä Berliinin maailmankisoihin.

”Nyt kaikki voivat olla mukana näiden unelmien toteuttamisessa”

Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen iloitsee mahdollisuudesta toteuttaa upea tapahtuma yhdessä HIFK Fotbollin kanssa.

– Jokainen fudiksen ja joukkueurheilun parissa toimiva tietää, miten tärkeä se oman joukkueen pelipaita on. Special Olympics -joukkueen urheilijoille pelipaidan pukeminen päälle kehitysvammaisten urheilun suurimmassa tapahtumassa Berliinissä on, jos mahdollista, vieläkin tärkeämpää, kerran elämässä -meininkiä. Nyt kaikki voivat olla mukana näiden unelmien toteuttamisessa.

– Olemme Paralympiakomiteassa valtavan kiitollisia HIFK:lle Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman mahdollistamisesta. Siitä on tulossa varmasti ikimuistoinen elokuun ilta, Mäkynen kertoo.

Myös HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit ovat mukana tapahtumassa.

– Stadin Kingit seisovat seuran takana ja tukevat sitä tavoitteessa täyttää koko stadion hyvän asian puolesta elokuisena perjantaina 18.8.2023. Kannustammekin jokaista Klacken-kausarilaista ottamaan messiin yhden tai useamman IFK-henkisen frendin tai perheenjäsenen, ja ostamaan ylimääräisiä irtolippuja Klackeniin.

– Tehdään tästä kimpassa unohtumaton matsitapahtuma. Kaikki IFK:lle! Allt för IFK!, Kingit kertovat.

HIFK:n myynti- ja markkinointijohtaja Marko Lahikainen on erittäin iloinen tulevasta tapahtumasta ja yhteistyöstä.

– Olen todella tyytyväinen ja ylpeä yhteisestä projektistamme, jonka avulla pystymme ohjaamaan taloudellista tukea merkittävällä tavalla heille, jotka sitä kipeästi haastavassa tilanteessa tarvitsevat. Olen kiitollinen myös faniemme Stadin Kingien lähtemisestä mukaan. Uskonkin, että näemme jälleen kerran uskomattoman upean Klackenin sekä muutkin stadionin osat loppuunmyytynä!

– Toivon todella, että saamme ihmiset aktivoitua ja hankkimaan liput hyvissä ajoin tärkeän asian puolesta, josta kaikille kiitoksena saadaan vielä ikimuistoinen ilta Töölössä ottelua seuraten, kertoo Lahikainen.

 

HIFK x Paralympiakomitea | Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma

Tukeakseen Suomen Paralympiakomitean toimintaa ja urheilijoita HIFK Fotboll kannattajineen järjestää yhdessä Suomen Paralympiakomitean kanssa Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman. Perjantaina 18.8.2023 pelattavan HIFK – EIF -ottelutapahtuman tavoitteena on kerätä mahdollisimman suuri taloudellinen tuki lipputulojen kautta Suomen Paralymiakomitean toimintaan niin lapsille ja nuorille kuin Berliinin maailmankisoihin lähtevälle Suomen Special Olympics -joukkueelle.

Haastamme mukaan sekä yritykset että yksityishenkilöt – kaikkien apu on arvokasta. Ostamalla ottelulipun, olet mukana.

Tapahtumassa järjestetään myös oheisohjelmaa, josta tiedotetaan kevään ja kesän aikana.

Toivomme, että mahdollisimman moni hankkisi pääsylippunsa jo toukokuun loppuun mennessä, jotta tuki ehtii perille Suomen Special Olympics -maailmankisajoukkueelle Berliiniin, johon joukkue matkaa ensi kesäkuussa. Mikäli tapahtuma myydään loppuun, yli puolet 65 urheilijan joukkueesta pystytään lähettämään pääsylipuista saatavan tuoton avulla kisoihin..

Boltin tullessa täyteen, paikalla olisi liki 11 000 katsojaa, joka olisi komea kaikkien aikojen Ykkösen yleisöennätys! Tämänhetkinen Miesten Ykkösen yleisöennätys on niinkin kaukaa kuin 17.5.1981 Lahdesta ottelusta Reipas – Kuusysi, jolloin katsojia oli 5828.

Liput tapahtumaan myy Ticketmaster.

 

 

Lisätietoja tapahtumasta, lipputukipaketeista ja yhteistyöstä antavat:

Marko Lahikainen
Myynti- ja markkinointijohtaja
HIFK Fotboll Ab
040 041 4221
marko.lahikainen[at]hifkfotboll.fi

Timo Mäkynen
Kumppanuuspäällikkö
Suomen Paralympiakomitea040 159 8199timo.makynen[at]paralympia.fi