Skip to main content

Viime viikonlopun voiton sekä lohkon ykkössijan myötä HIFK jatkaa Ykköscupia puolivälierissä huomenna lauantaina kotiottelulla. Otteluparit arvottiin maanantaina ja Röda sai vastustajakseen SJK Akatemian. Ottelu pelataan lauantaina 25.2. klo 16:30 Talin jalkapallohallissa ja sen voittaja jatkaa Ykköscupin välieriin neljän parhaan joukkoon. Jos ottelu päättyy tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. 

HIFK:n huominen vastustaja SJK Akatemia on seinäjokilaisten reservijoukkue, jossa pelaa useita nuoria ja lupaavia pelaajia. Joukkue pelasi viime kaudella Miesten Ykköstä vaihtelevalla menestyksellä sijoittuen sarjataulukossa lopulta yhdeksänneksi juuri yli putoamisrajan. Kevään Ykköscupissa puolestaan SJK Akatemia on puolestaan voittanut FF Jaron, hävinnyt KPV:lle ja pelannut tasan JJK:n kanssa. Viime viikon ratkaisevassa lohkovaiheen ottelussa seinäjokilaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun viime minuuttien loppukirillä noustessaan 1-3 tappioasemasta 3-3 tilanteeseen 86′ ja 90+3′ minuuttien maaleilla. Näin JJK jäi lohkon viimeiseksi sekä puolivälierien ulkopuolelle SJK Akatemian noustessa neljään pisteeseen lohkon toiselle sijalle.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen lähtee huomiseen odottavaisin mielin.

– Vastaan on tulossa lauantaina nuori, taitava ja hyvin liikkuva joukkue. Meidän tulee pystyä vastaamaan heidän intensiteettiinsä.

– Viime pelissä puolustimme kollektiivisesti varsin hyvin. Toivottavasti pystymme hieman viime viikoista kontrolloidumpaan pelaamiseen myös hyökätessämme, mihin olemme myös harjoituskentällä keskittyneet. Tällöin uskon meidän olevan vahvoilla. Mukava päästä jälleen kohtaamaan yksi uusi joukkue ensi kauden vastustajista, hän kertoo.

Kotijoukkue puolestaan on pelannut suhteellisen vakuuttavan alkukauden tähän mennessä ja onnistunut pelaamaan tappiotta ennen Ykköscupin puolivälierää. Lisäksi voitettuaan lohkonsa, saa HIFK kotikenttäedun myötä paremman valmistautumisen matsiin toisin kuin Seinäjoelta matkustava vierasjoukkue.

Joona Tiainen, Ykköscup, HIFK – JäPS, 18.1.

– Viime pelistä jäi päällimmäisenä tietenkin hyvä fiilis, kun pääsimme Kingien eteen juhlimaan voittoa. Itse pelin sisällä oli jonkin verran parannettavaa, vaikka peli olikin koko ajan melko hyvin kontrollissa, kertoo viime pelissä HIFK:n maalia vartioinut Joona Tiainen.

– Tulevaa peliä odotan mielenkiinnolla. Cup-kilpailun hienous tulee esiin kunnolla nyt , kun vain voittajalla pelit jatkuvat.

– Itselleni SJK Akatemia ei ole kovin tuttu vastustaja, mutta tiedän, että siellä on paljon nuoria taitavia pelaajia. Pelistä tulee varmasti hyvätasoinen. Meillä puolestaan on hyvä treeniviikko alla. Olemme käyneet paljon läpi hyökkäyspelaamista. Toivotaan, että se näkyy myös tulostaululla lauantaina, Tiainen kertoo.

Tervetuloa kannustamaan Röda välieriin ja neljän parhaan joukkoon!

Liput Ticketmasterista!

Kaikki liput 10 €. 12-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi. Lasten liput noudettavissa hallin lipunmyyntipisteeltä.

Ottelun voittaja jatkaa välierään, jossa se kohtaa vierasottelussa voittajan SalPa – Gnistan -otteluparista. Jos HIFK etenee jatkoon, seuraava ottelu pelattaisiin välierän runkopäivänä 4.3. Välierän voittaja puolestaan etenee Ykköscupin finaaliin, joka pelataan lauantaina 11.3. Finaali näkyy suorana Ruutu+ -palvelusta. Voittajalle on tiedossa 10 000 € rahapalkinto. Lisäksi toiseksi sijoittunut joukkue, eli finaalin häviäjä, saa 3000 € rahapalkinnon.