Skip to main content

Efter förra helgens vinst emot JäPS säkrade HIFK platsen som gruppetta i Ykköscup och gick därmed också automatiskt vidare till slutspelet. Följande match spelas imorgon, lördagen den 25te, då HIFK möter SJK Akatemia i Tali med matchstart kl. 16:30. Vinnaren ifrån matchen går vidare och möter vinnaren ifrån matchparet SalPa – Gnistan.

SJK Akatemia, som namnet hänvisar till, ett akademilag och reservlag för SJK:s representationslag. Laget består till största delen av unga och lovande spelare, som inte riktigt ännu platsar i representationslaget. Laget spelade förra året i Ettan och slutade på på nionde plats efter en säsong med svajiga prestationer. I Ykköscupens gruppspel spelade SJK Akatemia tre matcher och drog hem fyra poäng efter vinst mot FF Jaro, förlust mot KPV och oavgjort emot JJK från Jyväskylä. Matchen mott JJK slutade på ett dramatiskt sett då SJK Akatemia först lyckades reducera till 2-3 i den 86te matchminuten och sedermera kvittera matchen efter 93 minuter, vilket ledde till att de slog ut JJK och själv avancerade.

HIFK:s chefstränare Sami Okkonen ser fram emot matchen imorgon.

– Vi möter ett ungt och skickligt lag, som rör sig bra. Vi måste kunna bemöta deras intensitet.

– Mot JäPS var vårt kollektiva försvarande bra. Jag hoppas att vi till näst kommer att kunna kontrollera vårt anfallsspel lite bättre, någonting vi också lagt mycket fokus på under veckans träningar. I det fallet tror jag vi har goda chanser att ta oss vidare. Kul att få möta ännu ett av de lagen vi kommer att spela mot under sommaren.

HIFK:s prestationer i Ykköscup har hittils varit rätt så stabila och laget står fortfarande obesegrat efter tre matcher. Som gruppetta spelade HIFK till sig en hemmamatch, vilket alltid kan ses som en fördel.

– Om jag tänker tillbaka på den senaste matchen så tänker jag nog först och främst på hur bra det kändes att få fira segern tillsammans med Kingina. Själva matchen hade en hel del saker som kan förbättras, även om vi nog lyckades kontrollera den, säger Joona Tiainen som stod i mål emot JäPS.

– Jag ser fram emot matchen imorgon. Cup-matcherns verkliga charm kommer fram nu, då det är vinna eller försvinna.

– För mig själv är SJK Akatemia inte ett bekant lag, men jag vet att vi kommer möta en hel del duktiga spelare. Det blir säkert en bra match. Vi har en bra träningsvecka bakom oss. Vi har fokuserat mycket på vårt anfall. Jag hoppas att det kommer att synas på resultatstavlan efter matchen imorgon, säger Tiainen.

Välkommen på plats!

Biljetter kan köpas från Ticketmaster!

Samtliga biljetter 10€. Barn under 12 har fritt inträde. Barnbiljetter kan avhämtas på plats ifrån biljettförsäljningen.

Matchens vinnare fortsätter till semi-final, där de möter vinnaren ifrån matchparet SalPa – Gnistan. Ifall HIFK vinner kommer följande match att spelas 4.3. Det mötets match spelas direkt 11.3. Finalen kommer visas direkt på Ruutu tjänster. Vinnaren får 10 000€ medan finalens förlorare får 3000€