Skip to main content

Tomi ”Psyko” Maanoja on HIFK:n uusi maalivahtivalmentaja ja valmennustiimin jäsen. Kausina 2016-2018 HIFK:ta edustanut espoolainen jatkaa uraansa Tähtirinnoissa valmentajan roolissa. Lähes 200 Veikkausliiga-ottelua pelaajaurallaan pelannut entinen maalivahti toimi viime kaudella Pihlajamäessä PK-35:n ja sitä edeltävällä kaudella VJS:n valmennustiimissä.  

”Tuntuu erittäin mielenkiintoiselta tulla takaisin seuraan, kun tuntuu siltä, että tulen sellaiseen IFK:hon mistä lähdinkin. On kiva saada neljän vuoden IFK-tauolle stoppi. Kaikkea tässä on ehtinytkin. Tulee olemaan myös hienoa päästä työskentelemään henkilökohtaisen ystävän, Herra Okkosen kanssa intensiivisemmin. Jalkapalloilullisesti ja henkilökohtaisesti hieno juttu.”, Maanoja kuvailee paluutaan punaisiin.

Vantaalaisen VJS:n riveissä pelaajakasvatuksensa saanut Tomi Maanoja on tehnyt pitkän uran kotimaisessa pääsarjassa. Lempinimellä ”Psyko” tunnettu maalivahti debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2005 vantaalaisen AC Allianssin väreissä. Muita Maanojan edustamia liigaseuroja ovat FC Honka, RoPS, KuPS ja FC Lahti. Maanoja siirtyi HIFK:hon elokuussa 2016 ja edusti Tähtirintoja yhteensä kaksi ja puoli kautta.

”On erityisen mukavaa päästä työskentelemään Psykon kanssa päivittäisessä arjessa. Vaikka olemme tunteneet toisemme jo yli 15 vuotta, emme ole lajin parissa päässeet näissä määrin lähikosketukseen. Maanoja tuo persoonallaan, osaamisellaan ja omalla kokemuksellaan suuren määrän lisäarvoa ei vain maalivahtien vaan myös koko joukkueen toimintaan. Tajunnan virtaa ja heittäytymistä tekemiseen on varmasti luvassa ensi kaudella!”, HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen kuvailee.

”Mun tehtävä tulee varmasti olemaan Samin ja muun valmennuksen auttaminen ja tukeminen arjessa, etenkin maalivahtien osalta. Ja tarkoituksena siinä hommassa olisi siirtää ainakin murusia siitä kokemuksesta, mitä vuosien saatossa on karttunut ja löytää yksityiskohtia, joiden avulla voin auttaa mun uhreja kasvamaan pelaajina.”, Maanoja kuvailee rooliaan tulevan kauden joukkueessa.

”Kauden tavoitteena pitäisin, ennen suurempia ulostuloja sijoituksen suhteen, hyvän tasapainon löytämisen sisällön ja asenteen kanssa, että onnistuttaisiin palkitsemaan Kingit sellaisella sitoutumisella ja työnteolla kentällä, mitä he ansaitsevat. Siitä voi seurata paljon muutakin hyvää. Askel kuitenkin kerrallaan, mutta silti hyvällä kiimalla.”, Maanoja päättää.

Tervetuloa takaisin, Psyko!

Maanojan aiemmin julkaistu henkilökuvajuttu: Tomi Maanoja: ”Kingit ovat ehdottomasti Suomen paras ja kovaäänisin faniryhmä” – HIFK Fotboll