Skip to main content

HIFK – HJK, 28.4.2022, Bolt Arena

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu on edessä huomenna, kun HIFK isännöi HJK:ta. Joukkueiden alkukaudet ovat alkaneet täysin päinvastaisesti, kun HJK on neljän pelatun ottelun jälkeen sarjassa toisena (3 voittoa ja 1 tappio). Samaan aikaan HIFK on valahtanut sarjan pohjalle yhdellä tasapelipisteellä. Paikallisottelut sytyttävät varmasti aina, oli kausi alkanut/sujunut miten tahansa, joten sarjasijoituksen tai viimeisten otteluiden merkitys ei ole yksittäisessä ottelussa niin suuri.

Se on kuitenkin myönnettävä, että HIFK lähtee derbyyn altavastaajana.Tämän myös HIFK tiedostaa. Kaikilla on varmasti tiedossa Klubin pelaajamateriaalin leveys, mutta kuten viime kierroksella huomattiin, on sitäkin mahdollista horjuttaa. Inter kävi ryöväämässä pisteet 1-4 vierasvoitolla. Viime ottelussa HIFK kärsi 2-1 vierastappion Hakalle, mutta ottelussa oli jo nähtävillä positiivisia muutoksia. Otteluun tulevat ennakolta kaksi hyvin erilaista joukkuetta, joten päivän kunto on erittäin ratkaiseva, kun pisteitä jaetaan.

HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen ennakoi ottelua lehdistötilaisuudessa:

–   Odotan ottelua innolla, toki se tulee nopeasti. Laadukas joukkue vastassa, joten ehkä olisi ollut meidän kannaltamme parempi, että tämä ottelu olisi ollut kuukauden tai kahden päästä, mutta se tulee kun tulee. Kova vastus, lähdemme altavastaajana otteluun. Kaikki tietää HJK:n laajuuden ja heillä on varaa jopa kahteen joukkueeseen pelaajia. Kovia vastustajia tulee vastaan, mutta olemme valmistautuneita siihen, että jokainen tietää roolinsa ja on valmis pelaamaan roolinsa mukaisesti. Lähdemme haastamaan huomenna.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Beto on kokenut yhden jos toisen derbyn urallaan ja sanaili medialle seuraavasti ennen ottelua:

–  Ensimmäinen derbyni Suomessa. En malta odottaa, että pääsen kokemaan tämän ottelun. Tiedän, että ottelu on todella tärkeä molemmille joukkueille, sekä kaupungille. Haluan ennen kaikkea nauttia ottelusta. Emme ole aloittaneet kauttamme hyvin, mutta jalkapallossa on aina seuraava ottelu, jossa on mahdollisuus parantaa. Huominen ottelu HJK:ta vastaan on meidän mahdollisuus nousta takaisin jaloilleen ja päästä taas voittojen makuun. Olemme hyvällä tiellä uuden valmentajamme johdolla.

Joukkueiden viisi viimeistä keskinäistä ottelua ovat päättyneet HJK:lle voitoin 2-3. Maalieron olleen näissä otteluissa HJK:lle 8-6. Paikalliskamppailut ovat usein olleet hyvinkin vähämaalisia, poikkeuksena tähän voi sanoa 10.9.2020 pelatun derbyn, jonka HIFK voitti sensaatiomaisesti 4-3 Eero-Matti Auvisen maalilla. Lisäksi kentältäpoistoja on nähty näiden kahden seuran kohtaamisissa yllättävän paljon, kahdeksan kappaletta. Huomioitavaa, että näistä viisi on tullut viimeisen kahden kauden aikana. Korttien suuri määrä kertoo siitä tunnelatauksesta, joka näissä otteluissa satavarmasti on mukana.

Otteluun on vielä lippuja tarjolla. Tervetuloa otteluun ja tehdään Boltista punainen! Lippuja voi ostaa osoitteesta: https://www.lippu.fi/artist/hifkfotboll/

Jos et pääse otteluun paikalle, niin ottelua voi seurata joko Ruutu+ -palvelusta klo 17:15 alkaen tai Neloselta klo 17:30 alkaen. Molemmissa lähetyksissä on studio-osuus.

Alla linkki katsojainfoon:

Ohjeita huomiseen derbyyn saapuville