Skip to main content

HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi on nimetty 41-vuotias portugalilainen Bernardo Tavares, jolla on yli 20 vuotta valmennuskokemusta Euroopassa, Afrikassa sekä ympäri Aasiaa. Tavaresin sopimus HIFK:n kanssa kattaa kauden 2022 sisältäen option kaudelle 2023.

– Olen innoissani ja todella otettu saadessani valmentaa seurassa, jolla on 125 vuoden historia. Olen tutustunut tarkasti Suomeen ja paikalliseen kulttuuriin sekä itse seuraan. Viimekaudella joukkue onnistui saavuttamaan parhaan sijoituksensa 50 vuoteen ja seura on kasvanut vuosi vuodelta. Pyrin jatkamaan samaa kehitystyötä, Tavares kommentoi.

Uransa Tavares aloitti Portugalin juniorijoukkueissa ja työskenteli mm. maan parhaimmissa akatemioissa SL Benficassa, FC Portossa sekä Sportin CP:ssä. Hän on lisäksi suorittanut työharjoittelunsa União de Leirian valmennustiimissä vuonna 2001, jota tuolloin luotsasi maailman menestyneimpiin valmentajiin lukeutuva José Mourinho. Mestaruuksia eri sarjatasoilla Tavares on voittanut mm. Intiassa vuonna 2019, Macaossa (Kiina) vuonna 2018 sekä Malediiveillä vuonna 2017.

– Olen työskennellyt ympäri maailmaa menestyksekkäästi monen vuoden ajan ja koen, että vahvuuksiani on pelaajien yksilöllinen kehittäminen, jonka avulla saavutamme myös parhaimman tuloksen joukkueena. Haluan luoda pelitavan, joka sopii HIFK:lle, Tavares kertoo.

Tavares on UEFA Pro-lisenssin lisäksi suorittanut jalkapallon High Performance Sports Training -tutkinnon Rio Maiorin yliopistossa sekä omaa maalivahtivalmentaja-, pelaajakartoitus- ja otteluanalyytikon koulutuksen.

Uusi päävalmentaja tuo HIFK:hon mukanaan myös oman valmennustiiminsä. Rinnalleen hän saa valmentaja António Torresin, joka vastaa myös fyysisestä valmennuksesta, maalivahtivalmentaja Roberto Rivelinon sekä Pedro Henriquesin, jonka vastuualueena on joukkueen pelaajakartoitus ja pelin analysointi.

– Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan meille ratkaisevia, sillä rakennamme yhä joukkuetta Liiga Cupin otteluiden lähestyessä. Tämä tulee olemaan suuri haaste, mutta rakastan haasteita, Tavares summaa.

Juttua muokattu 21.12 kello 16:00: Tavares on voittanut mestaruuksia eri sarjoissa, ei pääsarjoissa kuten virheellisesti jutussa aiemmin kerrottiin. Lisätty mestaruus Macaossa (Kiina).