Skip to main content

HIFK – Ilves 0-3 (0-1)

HIFK kohtasi Ilveksen kotonaan Bolt-Arenalla Helsingissä mestaruussarjan ja samalla koko kauden viimeisessä ottelussaan. Panoksena sunnuntain ottelussa oli mestaruussarjan viides sija. Ennen ottelua HIFK piti viidettä sijaa hallinnassaan kahden pisteen erolla kuudentena olevalle Ilvekselle, joka nousisi voitolla tähtirintojen ohi.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syyskuussa Ilves oli vahvempi kotikentällään lukemin 1-0, Jean Carlos Blancon iskettyä voittomaalin ottelun loppuminuuteilla. Kauden ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä pelattiin Helsingissä toukokuussa, tuloksena tasapeli lukemin 1-1.

HIFK pelasi erinomaisesti ottelun ensimmäisen kahdenkymmenenviiden minuutin aikana. Syöttöpeli toimi erinomaisesti ja punapaidat saivat pitkiä pallonhallintajaksoja vastustajan kenttäpuolella. Hyvä peli johti myös muutamaan hyvään maalipaikkaan. Vartin pelin jälkeen Jani Bäckman pääsi vapaaksi vasemmalla laidalla ja syötti pallon takaviiston Jusif Alille. Ali laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan etukulmaa kohti, mutta Ilveksen maalivahti Rasmus Leislahti torjui pallon kulmaksi.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Kei Kamara pääsi puolestaan vetopaikalle boksissa. Laukaus maata pitkin vasemmalla jalalla meni kuitenkin niukasti takatolpan ohi.

Vaikka HIFK oli pelillisesti niskan päällä vierasjoukkue Ilves onnistui maalinteossa ensimmäisenä. 0-1-osuma oli erittäin näyttävä, kun Patrick Loa-Loa ampui pallon puolesta kentästä kotijoukkueen maalivahdin Calum Wardin yli ja maaliin. Vain minuuttia myöhemmin vieraat olivat lähellä tuplata johtonsa, kun Momodu Sarr pääsi läpiajoon. Tällä kertaa Ward otti kuitenkin hienon torjunnan.

HIFK jatkoi pyörittämistään toisella puoliajalla, mutta punapaidoilla oli vaikeuksia päästä vaarallisille maalipaikoille. Kotijoukkueen takaa-ajo vaikeutui entisestään kun Ilves sai rangaistuspotkun kun ottelua oli jäljellä kaksikymmentäviisi minuuttia. Kotijoukkueen puolustaja Sakari Mattila menetti pallon vieraiden Tuomas Ollilalle ja kaatoi sen jälkeen Ollilan rangaistuspotkun arvoisesti. Ollila laukoi pilkun itse ja pisti pallon maaliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Loa-Loa sinetöi Ilveksen voiton upealla volley-laukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta. 0-3-osuma jäi ottelun viimeiseksi, vieraat nappasivat täyden pistepotin ja nousivat HIFK:n ohi viidennelle sijalle sarjataulukossa.

– Ilves puolusti matalalta koko ottelun ajan ja me loimme ehdottomasti riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Mielestäni tuomari teki myös pari ratkaisevaa virhettä, jotka käänsivät ottelun vastustajalle, HIFK:n päävalmentaja Joaquin Gómez kommentoi ottelua.

Tappion myötä HIFK:n lopullinen sijoitus Veikkausliigassa kaudella 2021 on kuudes. Gómezin mukaan joukkue voi olla tyytyväinen kauteensa kokonaisuudessaan.

– Teimme jotain mihin kukaan ei odottanut meidän pystyvän ennen kauden alkua. Jokainen pelaajaa voi mielestäni olla ylpeä itsestään.

HIFK:n kokoonpano:

2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
5 Pipe Saez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali
10 Mosa Yaghoubi
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecky
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa:

1 Markus Uusitalo (mv), 8 Jukka Halme, 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean Mabinda, 16 Tino Palmasto, 31 Keaton Isaksson, 70 Mosawer Ahadi