Skip to main content

HIFK järjesti lehdistötilaisuuden perjantaina 26.11. klo 13:00 Espoon Keilaniemessä ja tiedotti omistajavaihdoksesta. Paikalla olivat lehdistön sekä HIFK:n edustajia.

Jalkapalloseura HIFK Soccer rf on viimeisen vajaan vuoden ajan toiminut HIFK:n Veikkausliigajoukkuetta pyörittävän HIFK Fotboll Ab -nimisen osakeyhtiön pääomistajana 75 omistajuusprosentilla. Toukokuussa 2021 käynnistyi osakeanti, jonka tavoitteena oli kerätä pääomaa yhtiöön ja saada uusi enemmistöomistaja.

Lehdistötilaisuudessa esiteltiin Stadin Tähdet Oy Ab, joka vaihtuu HIFK Fotboll Ab:n pääomistajaksi yli 50 % omistajuudella. Osakeyhtiön alla toimivat liiketoiminnan harjoittajat sekä eri alan yrittäjät Heikki Pajunen, Mirka Lod, Janne Räsänen, Heikki Lehmuskoski ja Jan Holst sekä muita pienempiä sijoittajia.

– Olemme kaikki jalkapallohenkisiä ihmisiä, joiden päällimmäinen tavoite on kehittää seuraa. Teemme kukin kovasti töitä sen eteen, että koko HIFK:n jalkapallo-organisaatio, junioreita ja amatööripuolen joukkueita myöten vahvistuu entisestään, Pajunen kertoo.

Johtajajäseneksi sijoittajaryhmässä noussut Pajunen omaa vankan jalkapallotaustan niin pelaajana, valmentajana kuin erotuomarina Veikkausliigassa.

– HIFK on suuri ja mielenkiintoinen brändi, jolla on pitkät perinteet. IFK nousi Suomen suurimmaksi urheiluseuraksi hiljattain, joten on hieno olla mukana näin isoa organisaatiota, Pajunen lisää.

Lehdistötilaisuudessa Pajusen kanssa edustanut Räsänen toimii niin ikää yrittäjänä sekä sijoittajana.

– Kun aloitimme neuvottelut marraskuussa, palaset loksahtelivat nopeastikin paikoilleen, sillä meitä kaikkia ajaa eteenpäin yhteinen tahtotila. Vaikka kyse on ollut neuvotteluista, olemme olleet alusta lähtien samalla puolella pöytää yhteisen päämäärän saavuttamiseksi, Räsänen kertoo.

– Olen täysin varma, että pitkäksi venyneet illat toimistolla neuvotteluissa ovat kannattaneet. Meillä on kasassa hyvä porukka. Tästä työ vasta alkaa, Räsänen jatkaa.

HIFK Fotboll Ab:n yhtiökokous järjestetään 9.12.2021, jossa valitaan tuleva hallitus.