Skip to main content

(På bilden Heikki Pajunen (t.v.) och Janne Räsänen)

HIFK informerade om ägarbyte på ett pressinfotillfälle fredagen den 26.11. kl 13.00 på Kägeludden i Esbo.

Fotbollsföreningen HIFK Soccer rf har under det senaste året ägt 75% av aktierna i bolaget HIFK Fotboll Ab, som driver HIFK:s lag I Veikkausliiga. I maj inleddes en emission med målsättningen att stärka kapitalbasen, och att hitta en ny majortitetsaktieägare.

På pressinfotillfället presenterades Stadin Tähdet Oy Ab, som blir majoritetsaktionär med över 50% av aktierna. Bakom bolaget återfinns personer med meriter i näringslivet och företagande; Heikki Pajunen, Mirka Lod, Janne Räsänen, Heikki Lehmuskoski och Jan Holst samt en del ägare med mindre andelar.

-Vi är alla fotbollsmänniskor, vars huvudsakliga målsättning är att utveckla föreningen. Vi kommer alla att arbeta hårt för att hela HIFK Fotboll organisationen, inkluderande juniorer och amatörlagen förstärks ytterligare, berättar Pajunen.

Pajunen som är ledande medlem i investerargruppen med en gedigen fotbollserfarenhet både som spelare, tränare och domare i Veikkausliiga.

-HIFK är en stor och intressant brand med långa anor. IFK blev nyligen den största idrottsföreningen i Finland och det är fint att vara med i en så stor organisati, tillägger Pajunen.

Räsänen som representerade bolaget tillsammans med Pajunen är också företagare och placerare.

– När vi inledde förhandlingarna i november föll bitarna snabbt på plats, då vi alla drivs av samma vilja. Trots att det var frågan om förhandlingar, var vi från början på samma sida av bordet för att nå det gemensamma målet, berättar Räsänen.

– Jag är fullständigt säker, att de långa kvällarna i förhandling på kontoret har lönat sig. Vi är ett bra team och arbetet har bara börjat, tillägger Räsänen.

HIFK Fotboll Ab väljer styrelse på bolagsstämman den 9.12.2021.