Skip to main content

Pitkäaikainen seuratoimija ja valmentaja Tom Forsman on tehnyt kauden 2022 kattavan valmentajasopimuksen HIFK:n kanssa. Forsman toimii tulevalla kaudella U9 ja U10-juniorijoukkueiden päävalmentajana.

Forsman on omien sanojensa mukaan pitkänlinjan HIFKlainen ja kertoo olevansa Väiskin kasvatti, sillä hän asui Väinämöisen kentän vieressä ensimmäiset 22 vuotta.

– HIFK on kasvattajaseurani, jossa pelasin sekä juniorina, että seniorina. 1970-luvulla edustin sekä HIFK:ta että FinnPaa miesten Ykkösessä ja Kakkosessa, Forsman kertoo.

Forsman on edustanut HIFK:ta juniori-ikäisenä jalkapallon lisäksi myös jääkiekkossa, käsipallossa sekä jonkun verran yleisurheilussa. Valmennuksen Forsman on aloittanu 1970-luvulla ja joukkueenjohtajana hän on toiminut myös muissa seuroissa.

– Valmensin 1970-luvulla jokusen kauden HIFK:ssa jalkapallon A-junioreita. Vuosina 1982-1984 olin Grankulla IFK:n jalkapallon edustusjoukkueen joukkuejohtajana Ykkösessä ja Kakkosessa. Olen ollut myös HIFK:n 1995-syntyneiden poikien joukkuejohtajana 2000-luvulla, Forsman lisää.

Paljon ulkomailla asunut kielitaitoinen valmentaja on ollut myös mukana Palloliiton edustajana ja neuvotellut esim. suomalaisten pelaajien harjoitusmahdollisuuksista Bundesliigaseurojen kanssa.

Forsman odottaa malttamattomana alkavaa pestiään juniorijoukkueiden luotsina.

– Tulevat valmennustehtävät otan vastaan innolla ja toivon pystyväni auttamaan seuraa saamaan hiomattomia timantteja seuraavalle tasolle. Olen Saksan ja Ruotsin jalkapallon ystävä ja ammennan sieltä paljon asioita valmennukseeni, Forsman sanoo.

– Tällä hetkellä meillä on tulevassa U9-joukkueessa 40 pelaajaa ja U10-joukkueessa hiukan päälle 30 pelaajaa, joista muutama on tyttöjä, Forsman iloitsee.

– Valmennusfilosofiani on, että jokainen joka kuuluu joukkueeseen on tasavertainen pelaaja. Jokaisella on oltava mahdollisuus tulla tähdeksi. Tulevana kautena lähdetään aina voittamaan otteluita mutta ei ”hinnalla millä hyvänsä”. Pyrimme myös pelaamaan viihdyttävää ja yllätyksellistä jalkapalloa kummassakin ikäryhmässä, Forsman kertoo.

Painetaan Bulilla Tomppa!