Skip to main content

”Hejsan,

Jag är Tom Forsman och 66 år och är en ’långtids’ IFK:are. Dessutom är jag fotbollstokig. HIFK är min moderförening där jag började 1961 som 6 åring. Uppvuxen vid Väiski där jag bodde mina första 22 år.

Har spelat som junior även handboll och ishockey samt sysslat lite med fri-idrott I föreningen.

Som senior spelade jag på 70-talet fotboll I HIFK och FinnPa (Ettan och Tvåan). Då jag som 23 åring skulle bli inkallad till landslagets läger beslöt jag sluta och flyttade till Tyskland där jag tillbringade 3 år.

Under min tid i München representerade jag, utöver mitt dagliga jobb, Finlands Bollförbund och förde diskussioner med vissa Bundesliga föreningar för att få finska landslagsspelare att träna med Bundesliga lagen under vintern. Lyckades få Markku Kallio, Esa Pekonen till TSV 1860 München samt Pasi Jaakonsaari (HIFK fostrad), Raimo Kuuluvainen och Stefan Lindström till FC Nürnberg. Roligt att ha kunnat bidra med hjälp.

Efter att ha flyttat tillbaka till Finland var jag åren 1982-1984 lagledare för Grankulla IFK:s herrlag I fotboll (Tvåan och Ettan). I början av 2000-talet var jag också lagledare för HIFK:s 1995-födda lag där tränaren var Mikael Airava.

Har bott flera år utomlands så som Tyskland (München och Berlin), Ungern (Budapest) samt i två etapper i Sverige (Malmö) varifrån jag för dryga två år sedan flyttade tillbaka till Tölö. Har också hunnit bo knappt ett år i Spanien.

Har fyra fullvuxna barn samt fyra barnbarn. Talar svenska, finska samt engelska och någorlunda tyska.

Mina kommande tränaruppgifter tar jag emot med glädje och hoppas kunna leverera föreningen med några blivande stjärnor. Jag gillar den tyska och svenska fotbollen och kommer att ta mycket därifrån då det gäller träningarna.

För tillfället har vi i Kommande U9-laget 40 spelare och i U10 dryga 30 spelare, därav några flickor. Det lutar sig mot tuffa tider för tränarna.

Min tränarfilosofi är att alla som har godtagits till laget är jämställd med de övriga. Ingen lämnas på sidan. Alla skall ha en chans att bli en stjärna!

Vi vill alltid vinna matcherna men inte till vilket pris som helst. Vo ska försöka bjuda på en underhållande och överraskande fotboll.”