Skip to main content

3.10. klo 17:00 FC Inter – HIFK 2-0 

Maalit:
50’ Benjamin Källman
87’ Martti Haukioja

HIFK:n ensimmäinen Mestaruussarjan ottelu pelattiin sunnuntaina vieraissa FC Interiä vastaan. Yläloppusarjan ensikohtaaminen vihellettiin alkaneeksi klo 17:00 ja jo kolmannella peliminuutilla IFK pääsi vaaralliseen maalintekopaikkaan, kun Interin Lassi Järvenpää antoi harhasyöttö alaspäin johon Kei Kamara ennätti ja syötti Jusif Alille boksin rajalle, josta epäonnistunut laukaus viuhui kuitenkin ohi maalin.

17 minuutin jälkeen kotijoukkue sai kulmapotkun, jonka Petteri Forsell asteli antamaan. Kulmapotkun pääsi puskemaan täysin vapaanksi jäänyt Benjamin Källman, mutta laitahyökkääjän viimeistely painui maalin yli.

Kotijoukkue ei ollut päässyt pelaamalla viimeiselle hyökkäyskolmannekselle hetkeen, kunnes Felipe Sáez syötti Kei Kamaran puolittain vapaaksi boksia kohti, josta IFK-hyökkääjä koitti kääntää vielä pallon takaviistoon päätyrajan tuntumasta, mutta Inter-puolustus oli tämän edessä.

Interin pidemmän pallonhallintajakson päätteeksi Källman pääsi vapaaksi oikealla laidalla syöttäen tarkasti Timo Furuholmille IFK:n puolustuslinjan ja maalivahdin välistä, mutta Inter-hyökkääjän viimeistely-yritys epäonnistui, ja pallo pomppi reippaasti maalin ohi. Seuraavasta hyökkäystilanteesta Inter pääsi jälleen maalipaikalle, kun turkulaisten prässi puri toistamisen ja Källman pääsi laukomaan. Ward aavisti kuitenkin vedon oikein ja poimi pallon.

Ensimmäisen puolikkaan lopussa Inter haki ahnaasti avausmaalia, mutta kaksi vaarallisinta hyökkäystä liputettiin kuitenkin paitsioksi. Palloa ei saatu kummankaan joukkueen taholta verkkoon asti, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puolikas alkoi Interin hallinnassa ja kun pelikellossa oli 49 minuuttia täynnä, Interille tuomittiin vapaapotku vasemmalta laidalta. Forsell yritti maalia itse vapaapotkusta, jonka Ward torjui eteensä ja Inter-hyökkääjä Källman pääsi vapaasti sijoittamaan pallon maaliin vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin Källman vapautti ulkosyrjäsyötöllään Matias Ojalan maalintekoon vasemmalla, mutta ajautui päin IFK-puolustusta. Forsell sai vielä vetopaikan pienestä kulmasta, mutta Ward torjui pallon ulos kentältä.

HIFK sai otetta peliin 10 minuutin jälkeen ja IFK pääsi useampaan otteeseen antamaan kulmapotkuja Interin puolikkaalta. 75 peliminuutin jälkeen Sáez antoi vapaapotkun keskiviivan kupeesta boksin tuntumaan, josta Aldayr Hernándes pääsi yrittämään maalintekoa taidokkaalla saksipotkulla, mutta pallo päätyi yli maalin. Kun peliä oli seitsemän minuuttia jäljellä Sáez antoi laadukkaan vapaapotkun toistamiseen rangaistusalueelle vasemmalta, johon Hernández pääsi puskemaan, mutta Interin maalia vartioinut Henrik Moisander venyttää maalintekoyrityksen torjunnaksi aivan tolpan juurelta.

87. peliminuutilla vaihdosta sisään tullut Martti Haukioja karkasi maalin tekoon yksin maalivahtia vastaan puolesta kentästä ja sijoitti pallon maaliin vasemmalta pienestä kulmasta vieden kotijoukkueen 2-0 johtoon. Lisäosumia ei ottelussa nähty ja turkulaiset veivät täyden pistepotin IFK:lta näillä lukemilla.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan maajoukkuetauon jälkeen kotikentällä lauantaina 16.10. klo 17:00 SJK:ta vastaan.

HIFK:n kokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila (c) (90+1’ 11 Aatu Kujanpää)
5 Felipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (81’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward

Vaihdossa:
1 Markus Uusitalo, 8 Jukka Halme, 9 Juanan Entrena, 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda, 70 Mosawer Ahadi, 88 Macario Hing-Glover