Skip to main content

KuPS-HIFK la 23.10. klo 17:00 Väre Areena

Jalkapallokausi lähenee loppuaan, kun HIFK matkustaa Kuopion vuoden kolmanneksi viimeiseen otteluunsa KuPSia vastaan. Edellisestä kohtaamisesta on kulunut vain muutama viikko, kun joukkueet viimeksi pelasivat vastakkain. Tuolloin HIFK varmisti maalittomalla tasapelillä paikkansa Mestaruussarjassa ja KuPS runkosarjan voittonsa aiemmin syyskuussa.

Tulevan lauantain kotijoukkue on ollut kovassa iskussa, ja HJK:n kompuroidessaan juuri ennen runkosarjan loppua KuPS kiilasi lohkon kärkipaikalle ja on onnistunut pitämään asemansa kolmen pisteen erolla HJK:sta. KuPS on Mestaruussarjassa voittanut molemmat kohtaamisensa ensin Ilvestä vastaan, sitten Interin vieraana viime viikonloppuna.

Kuopion Palloseura pelasi jo peräti 18. peräkkäisen tappiottoman ottelunsa Veikkausliigassa, kun keltamusta haki Turusta 2-3 voiton FC Interin vieraana vauhdikkaassa kamppailussa. KuPS iski avausmaalinsa ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Urho Nissilän ulospäin kiertävä keskitys kulmalipulta tavoitti Diogo Tomasin, joka puski keltapaidat johtoon.

Toisella puolikkaalla 53 peliminuutin jälkeen Nissilä asteli jälleen kulmalipulle ja Paulo Ricardo onnistui tällä kertaa pukkaamaan keskityksestä pallon maaliin. Ottelu muuttui kuitenkin dramaattisesti 66. peliminuutilla, kun KuPSin Henry Uzochukwun pallonmenetyksetä Jesper Engström siirsi pallon maalin eteen nousseelle Benjamin Källmanille, joka tuikkasi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Kavennusmaalin jälkeen kotijoukkue sai osumastaan lisää virtaa ja vain 10 minuuttia myöhemmin Inter nousi vielä tasoihin Källmanin maalilla vapaapotkun jälkitilanteesta. 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua KuPS iski kuitenkin terävästi vastaan ja vaihdosta kentälle tullut Axel Vidjeskog pääsi nousemaan väkevästi kotijoukkueen rangaistusalueelle. Vidjeskog syötti Nissilälle takaviistoon, joka laukoi 18-metristä pallon aivan yläriman alle.

Lauantain vierasjoukkue IFK on onnistunut haalimaan vain yhden pisteen ensimmäisestä kahdesta Mestaruussarjan ottelusta. HIFK kärsi tappion Interiä vastaan Turussa ja viime viikolla tähtipaidat nousivat 2-2 tasoihin SJK:ta vastaan ottelun viime hetkillä. HIFK nousi johtoon ensin SJK:n omalla maalilla ja Markus Uusitalo onnistui torjumaan rangaistuspotkun kertaalleen, mutta SJK sai kuitenkin tasoitusmaalinsa vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Tuco sai ohjattua vasemmalta tulleen keskityksen maalin edestä ohi Uusitalon. 80 peliminuutin kohdalla SJK siirtyi johtoon Daniel Håkansin maalilla, mutta lisäajan viidennellä minuutilla HIFK:n Aldayr Hernandez ehti ensimmäisenä Felipe Sáezin laukauksen irtopalloon tasoittaen ottelun 2-2.

– KuPS on todella vaikea joukkue pelata vastakkain, mutta olemme olleet ainoa joukkue joita vastaan he ovat menettäneet pisteitä Veikkausliigassa pitkään aikaan. Viime kohtaamisessa ensimmäinen puoliaika oli tasaisempi, kun toisella puoliskolla jouduimme puolustamaan huomattavasti enemmän, joukkueen päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo.

– KuPS tietää, että myös me olemme todella kilpailukykyinen hankala vastus. Toivon, että pelaamme samankaltaisen ottelun kun viime viikolla ja pystymme dominoimaan ottelua, Gómez jatkaa.

Mosa ja Sakari Mattila kärsivät seuraavassa ottelussa pelikielloista korttitilinsä täyttyessä kohtaamisessa SJK:ta vastaan.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan Kuopiossa Väre Areenalla KuPSia vastaan lauantaina 23.10. klo 17:00. Ottelua voi katsoa Ruutu-palvelun kautta.