Skip to main content

HIFK – Ilves su 31.10 klo 17:00 Bolt Arena

Veikkausliigakauden viimeinen kierros pelataan sunnuntaina ja HIFK:n osalta pitkä ja tapahtumarikas kausi päätetään kotiottelulla Ilvestä vastaan, kun Helsingin Bolt Arenalla ratkaistaan mestaruussarjan viides sija. Kotijoukkue HIFK pitää viidettä sijaa ennen päätöskierrosta, mutta sunnuntain vastustaja Ilves on vain kaksi pistettä takana ja nousisi voitolla HIFK:n edelle taulukossa.

Sunnuntaina HIFK jahtaa kauden ensimmäistä voittoaan Ilvestä vastaan. Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran syyskuussa Tampereella, kun Ilves oli parempi lukemin 1-0. Jean Carlos Blanco teki kotijoukkueen voittomaalin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kauden ensimmäisen kohtaaminen toukokuussa päättyi puolestaan tasalukemiin 1-1 Helsingissä.

Tähtirintojen tapaan sunnuntain vierasjoukkue Ilves jahtaa vielä ensimmäistä voittoaan mestaruussarjassa neljän perättäisen tappion jälkeen. Ilves aloitti mestaruussarjan taipumalla KuPSille vieraissa lukemin 2-1 ja hävisi seuraavassa ottelussaan HJK:lle 2-3 kotinurmellaan. Tappioputki sai jatkoa SJK:n vieraana, kun seinäjokelaiset olivat parempia lukemin 4-2.

Edellisessä ottelussaan Ilves palasi kotikentälleen Ratinalle, kun FC Inter matkusti Tampereelle vieraaksi. Kotijoukkue oli lähellä mennä johtoon jo toisella peliminuutilla, mutta Joona Vetelin kaukolaukaus vaihtoi suuntaa Interin puolustajasta, ja lopulta ylärima pelasti turkulaiset aikaiselta takaiskumaalilta.

Ottelun avausmaali nähtiin kahdenkymmenenviiden peliminuutin jälkeen, kun Interin hyökkääjää Benjamin Källmanin laukoi vaarallisesti ja pallo kimposi Ilveksen maalivahdin Rasmus Leislahden torjunnasta Interin Aleksi Paanaselle maalin eteen. Leislahti torjui hienosti Paanasen ensimmäisen yrityksen, mutta omasta paluupallostaan keskikenttäpelaaja ei enää erehtynyt, vaan siirsi vieraat johtoon laittamalla pallon tyhjään maaliin.

Ottelun loppuhetkillä Inter tuplasi vielä johtonsa, kun Lassi Järvenpää tarjoili nappikeskityksen maalin eteen vaihdosta sisään tulleelle Taiki Kagayamalle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallon alakulmaan. Lisää maaleja ei nähty ja Ilves kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa lukemin 0-2.

Sunnuntain kotijoukkue HIFK on puolestaan pelannut kaksi tasapeliä ja hävinnyt kaksi ottelua mestaruussarjassa. Edellisessä ottelussaan punapaidat kärsivät 0-1-tappion Stadin Derbyssä HJK:ta vastaan. Roope Riski iski ottelun ainokaisen varttia ennen päätösvihellystä, kun David Browne antoi hieno pystysyötön ja Riski viimeisteli vasemmalla jalallaan pallon tyylikkäästi alakulmaan.

– Kauden päättyminen on tietysti haikeaa, ja takanamme on melkoinen matka jonka aikana olemme selättäneet monet vaikeudet. Voimme olla todella ylpeitä kauden saavutuksista ja siitä, kuinka joukkueemme ja pelaajat ovat kehittyneet, joukkueen päävalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

– Tämä kausi on ollut kaiken kaikkiaan todella positiivinen kaikille, sillä halusimme juurikin kehittää jokaista pelaajaa yksilönä ja luoda hyvän joukkuehengen ja joukkueen, joka on iskukykyinen ja koen, että olemme onnistuneet saavuttamaan nämä tavoitteet. Olen todella ylpeä koko joukkueesta taustoja ja valmentajia myöten, Gómez jatkaa.

– Haluamme varmistaa paikkamme viidennellä sijalla huomisessa ottelussa, sillä haluamme parantaa historiallista saavutusta entisestään. Pelaamme viimeistä kertaa tällä joukkueella, joten pyrimme lopettamaan kauden parhaalla mahdollisella tavalla kaatamalla Ilveksen huomenna, Gómez lisää.

HIFK pelaa kauden viimeisen ottelunsa sunnuntaina kello 17:00 Bolt Arenalla. Liput otteluun voit ostaa Lippupisteeltä. Ottelun voi myös katsoa suorassa lähetyksessä Ruutu-palvelun kautta.