Skip to main content

HIFK – Ilves sö 31.10 klo 17:00 Bolt Arena

Den sista omgången i Veikkausliiga spelas på söndag och för HIFK:s del avslutas säsongen med en match mot Ilves hemma på Bolt Arena i Helsingfors. I matchen avgörs kampen om femte plats i mästerskapsserien. Hemmalaget HIFK ligger inför matchen på femte plats i tabellen, men är endast två poäng framför söndagens motståndare Ilves, som således skulle passera de stjärnprydda i tabellen med en seger.

HIFK har ännu inte lyckats besegra Ilves denna säsong i lagens två första inbördes möten. Lagen möttes förra gången i September och då tog Ilves en 1-0- seger hemma i Tammerfors tack vare ett mål i slutminuterna av Jean Carlos Blanco. Lagens första möte för säsongen var i maj i Helsingfors och slutresultatet blev då 1-1.

Precis som de stjärnprydda jagar Ilves ännu sin första seger i mästerskapsserien efter fyra raka förluster hittills. Först blev det förlust med 0-2 borta mot KuPS och sedan en till med siffrorna 2-3 hemma mot HJK. Förlustsviten fortsatte i bortamatchen mot SJK, där en målrik match skutade 4-2 i hemmalagets favör.

I sin senaste match mötte Ilves FC Inter hemma på Ratina Stadion i Tammerfors. Hemmalaget var nära att ta ledningen redan i den andra minuten, när Joona Vetelis långskott ändrade riktning från en av Inters försvarare. Henrik Moisander var chanslös i Inters mål men ribban räddade gästerna från ett tidigt baklängesmål.

Det var istället Inter som kom att göra det första målet i matchen med 25 minuter spelat. Ilves målvakt Rasmus Leislahti räddade ett skott av Benjamin Källman och returen hamnade hos Inters Aleksi Paananen. Leislahti räddade snyggt Paananens första avslutsförsök men returen hamnade återigen hos Inter-mittfältaren som på det andra försöket inte gjorde några misstag, utan förde upp gästerna i 1-0 ledning.

Några minuter innan slutvisslingen fördubblade Inter sin ledning. Lassi Järvenpää slog ett utmärkt inlägg och inbytte Taiki Kagayama hade inga problem med att placera bollen i nedre hörnet. Fler mål blev det inte i matchen och Ilves åkte följaktligen på sin fjärde raka förlust med slutresultatet 0-2.

Söndagens hemmalag HIFK har å sin sida spelat två oavgjorda matcher och förlorat två i mästerskapsserien. Senast blev det förlust för rödtröjorna när HJK var tog hem poängen i derbyt med en 1-0-seger. Roope Riski gjorde matchens enda mål med en kvart kvar av ordinarie speltid. David Browne gav en utmärkt djupledspassning och Riski satte elegant bollen i nedre hörnet på halvvolley med sin vänsterfot.

HIFK spelar sin sista match för säsongen på söndag klockan 17:00 på Bolt Arena. Biljetter till matchen kan köpas från Lippupiste. Matchen kan också ses i direktsändning via streamingtjänsten Ruutu.