Skip to main content

HJK-HIFK ke 27.10. klo 18:30 Bolt Arena

Keskiviikkona Bolt Arenalla nähdään kauden odotetuimman ja seuratuimman otteluparin kohtaaminen, kun HJK isännöi kotiderbyssään HIFK:ta. Kuluneella kaudella HIFK ansaitsi historiallisesti paikkansa ylemmässä loppusarjassa, joten joukkueet pääsevät pitkän odotuksen jälkeen kohtaamaan kolmannen kerran Veikkausliigassa tänä vuonna. Molemmat joukkueet ovat kauden aikana voittaneet yhden kohtaamisen, HJK ensin kesäkuussa lukemin 1–0 ja HIFK myöhemmin syyskuussa numeroin 2-0.

Illan kotijoukkue HJK kompuroi juuri ennen runkosarjan loppusuoraa, kun joukkue hävisi ensin HIFK:ta vastaan Derbyssä ja sitten Interiä vastaan kotona, jolloin KuPS pääsi kiilaamaan kärkipaikalle Mestaruussarjan alkaessa. Takaa-ajo alkoi Klubin taipuessa ensimmäisessä loppusarjan kohtaamisessaan tappioon SJK:ta vastaan, mutta kahdesta viimeisestä ottelusta HJK keräsi täydet kuusi pistettä ensin Ilvestä ja sitten FC Interiä vastaan.

HJK-FC Inter ottelun avausmaalia odotettiin 37. peliminuutille, kun kotijoukkueen Valtteri Moren jatkoi pallon David Brownelle vasemmalle, jonka syötöstä Riku Riski sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan. Klubijohto tuplaantui toisen puoliajan 53. minuutilla, kun Riku Riski puski Lucas Lingmanin antaman kulmapotkun tolpan juureen, johon Henrik Moisander ehti väliin, mutta pallo ajautui suoraan Roope Riskille, joka upotti pallon maaliin. Inter pääsi kaventamaan Hugo Kedon kehnosta avauksesta, kun Petteri Forsell toimitti pallon HJK:n maalille, josta Benjamin Källman pääsi puskupalloon. Keto torjuu pallon eteensä ja paikalle osunut Timo Furuholm kuittasi kavennuksen nimiinsä. Ottelu päättyi näissä 2–1 lukemissa HJK:n voittoon, joka piti mestaruustaiston vielä elossa, kun KuPSia päätyi maalittomaan tasapeliin HIFK:ta vastaan viime viikolla.

HIFK onnistui nappaamaan kuopiolaisilta tärkeitä pisteitä mestaruuskilpailussa maalittomalla tasapelillä, mutta tulos ei parantanut tähtipaitojen sijoitusta Europaikan tai mitalien tavoittelussa, kun eroa edellä olevaan Interiin on edelleen seitsemän pistettä. HIFK on kuitenkin onnistunut pitämään Ilveksen takanaan ja pitää tällä hetkellä viidettä sijaa 35 pisteellä, kun Ilves on kuudennelle sijalla 33 pisteellä. HJK taas on mestaruuspaikasta vain pisteen päässä, kun joukkueet pelaavat Veikkausliigassa vielä kaksi ottelua. Mestaruustaisto on enää kahden kauppaa, kun HJK ja KuPS ovat karanneet muiden tavoittamattomiin. Veikkausliigan voitto on vielä kummankin joukkueen omissa käsissä tulevissa otteluissa.

HJK täydensi pelaajarosteriaan mielenkiintoisella hankinnalla, kun Huuhkajien Pyry Soiri solmi vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Helsingin sinisten kanssa lokakuun alussa. Juoksuvoimainen laitapelaaja on viimeksi edustanut Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Esbjerg fB:tä ja on lisäksi pelannut myös Itävallan ja Valko-Venäjän pääsarjoissa.

– Tärkeintä tulevassa ottelussa on meidän intensiivisyys ja aggressiivisuus. Olemme asettaneet monta joukkuetta kaudella paineen alle huolimatta siitä, mikä heidän sijoituksensa on ollut. Aiomme tehdä saman myös huomenna, päävalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

– Tämän kaltainen ottelu merkitsee meille todella paljon ja se on Suomessa kauden paras ja odotetuin ottelu. Viime voitto Derbystä oli meille todella tärkeä asia, joten toisen voittaminen olisi uskomaton saavutus, Gómez jatkaa.

Tulevassa ottelussa Mosa kärsii pelikiellosta.

Ottelu pelataan Bolt Arenalla keskiviikkona 27.10. klo 18:30. Liput voit ostaa Lippupisteeltä ja ottelu näkyy myös suorana Ruudun palveluista.