Skip to main content

16.10. klo 17:00 HIFK-SJK, Bolt Arena

Edellisestä kohtaamisesta on kerennyt vierähtää lähes kaksi viikkoa maajoukkuetauon vuoksi, kun HIFK matkusti Turkuun Interin vieraaksi. Tuolloin IFK kärsi kahden maalin tappion mestaruussarjan ensimmäisessä ottelussaan sunnuntaina 3.10. Ottelun ensimmäisen maalin iski Benjamin Källman, joka pääsi upottamaan pallon maaliin Calum Wardin torjunnasta. Toisen maalin iski vaihdosta sisään tullut Martti Haukioja, joka pääsi yksin maalintekoon kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Tulevana lauantaina HIFK saa vastaansa SJK:n, joka on tällä hetkellä kiinni europaikassa neljännellä sijalla 40 pisteellä. Kahdesta edellisestä ottelusta seinäjokelaiset ovat ottaneet täydet kuusi pistettä ensin FC Lahtea vastaan kotona ja sitten HJK:n vieraana viimeisimmässä ottelussaan. Sunnuntai-illan ottelussa Töölössä SJK:n alun takaiskumaalin ja HJK-hallinnan jälkeen ottelusta muodostui lopulta todellinen jännitysnäytelmä, jossa illan vierasjoukkue onnistui nappaamaan kolme pistettä kärkijoukkueelta lukemin 2-3. Alle viiden minuutin pelin jälkeen Lucas Lingmanin antama vapaapotku kimpoili oman puolustuksen kautta maaliin. Osuma merkittiin kuitenkin HJK:n David Brownen nimiin. Toisella puoliajalla SJK kuitenkin tasoitti pelin ajassa 73′ kun Cristhian Valencia sai kulmapotkusta päänsä väliin ja upotti pallon maalin perukoille. HJK nousi jälleen johtoasemaan, kun 82 minuutin jälkeen Luis Carlos Murillo vapautti syötöllään Santeri Hostikan, joka onnistui ohittamaan sekä SJK-puolustuksen että maalivahdin. SJK pääsi kaventamaan tilanteen tasoihin, kun Denys Oliinyk laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin. Vierasjoukkue sinetöi voittonsa, kun Tuco upotti sijoituksensa HJK:n vartioiman maalin takaylänurkkaan lisäajalla. Voitto oli SJK:lle historiallinen, sillä seinäjokelaiset eivät ole onnistuneet koskaan voittamaan HJK:ta Helsingissä. Lisäksi voitto HJK:ta vastaan oli ensimmäinen Veikkausliigassa sitten kauden 2015.

Lauantain ottelupari kohtasi viimeksi syyskuun alussa Bolt Arenalla. Tuolloin SJK oli ollut erinomaisessa vireessä ja voittanut viidestä ottelustaan neljä ja päätynyt kerran pisteen jakoon ennen kohtaamistaan HIFK:n kanssa. Viime kohtaamisen ensimmäisen jakson lopulla Kei Kamara puski taidokkaasti pallon maaliin Macario Hing-Gloverin laadukkaasta keskityksestä. Osuma jäi ottelun ainoaksi ja HIFK nappasi tärkeät pisteet taistellessaan paikastaan mestaruussarjassa.

– Pitkä maajoukkuetauko on virkistänyt meitä niin fyysisesti kuin henkisesti. Viime ajat ovat olleet meille todella raskaita ja vaikeita, koska meidän piti pelata paljon pelejä lyhyellä aikavälillä. Kävimme myös läpi karanteeneja, jotka vaikeuttivat otteluiden pelaamista ja johdonmukaista valmistautumista niihin. Emme olleet tähän tyytyväisiä, mutta nyt olemme täynnä energiaa ja annamme kaikkemme viimeiseen neljään otteluun, HIFK:n vastuuvalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

– Uskon, että tuleva ottelu SJK:ta vastaan tulee olemaan taktinen ja että pystymme dominoimaan ottelua, kuten aiemmissakin kohtaamisissamme näimme, Gómez kommentoi lauantain ottelua.

– Pyrimme olemaan vaikea vastus SJK:lle, joka aiheuttaa hankaluuksia luomalla paljon hyökkäystilanteita. Jos olemme rohkeita ja hallitsemme peliä, meillä on todella hyvät mahdollisuudet ottaa täydet kolme pistettä ottelusta. Siten olisimme taas paremmassa asemassa, kun taistelemme kärkisijoista, Gómez lisää.

Jani Bäckman kärsii seuraavassa ottelussa pelikiellosta korttitilinsä täyttyessä viime kohtaamisessa FC Interiä vastaan.

Lauantain ottelu SJK:ta vastaan pelataan Bolt Arenalla klo 17:00. Lippuja otteluun voit ostaa Lippupisteen kautta tai seurata suorana Ruutu-palvelun kautta.