Skip to main content

16.10. kl. 17:00 HIFK-SJK, Bolt Arena

Det har redan gått två veckor sedan HIFK:s senaste match, borta mot FC Inter i Åbo, till följd av ett landslagsuppehåll. Mot Inter åkte HIFK på en tvåmålsförlust söndagen 3.10. Benjamin Källman gjorde det första målet på en retur från en räddning av Calum Ward. Det andra målet fjorden inhopparen Martti Haukioja, som med tre minuter kvar av matchen rann igenom i ett friläge och placerade bollen förbi Ward.

På lördag ställs HIFK mot SJK, som för tillfället har kopplat greppet om en europaplats med sina 40 poäng och ligger på fjärde plats i ligatabellen. I sina två senaste matcher har SJK tagit sex poäng av sex möjliga tack vare en hemmaseger mot FC Lahti och en bortaseger mot HJK i lagets senaste match. Efter ett tidigt baklängesmål för SJK och total dominans inledningsvis av HJK blev matchen en högdramatisk tillställning. Mindre än fem minuter av matchen hade spelat när Lucas Lingmans frispark studsade in i mål via SJK:s försvarsspelare. Målet tillskrevs HJK:s David Browne. I andra halvleken utjämnade SJK i minut 73, när Christian Valencia fick huvudet på en hörna och nickade bollen i mål. HJK återtog ledningen med 82 minuter spelat. Luis Carlos Murillo frispelade Santeri Hostikka, som lyckades överlista såväl SJK:s försvar som målvakt. Några minuter senare lyckades SJK återigen kvittera tack vare en säkert slagen straffspark av Denys Olinyk. Bortalaget avgjorde matchen till sin fördel på tilläggstid. Tuco placerade med fantastisk precision bollen i övre krysset. Segern var historisk för SJK, som aldrig förut lyckats vinna mot HJK i Helsingfors. Segern var dessutom lagets första mot HJK i Veikkausliiga sedan år 2015

HIFK och SJK möttes senast i början av september. Då var SJK i utmärkt form, med fyra vinster och ett oavgjort resultat från sina fem senaste matcher innan mötet med HIFK. I det senaste mötet lagen emellan nickade Kei Kamara i slutet av första halvleken elegant in bollen i mål efter ett utmärkt inlägg av Macario Hing-Glover. Fler mål blev det inte i matchen och HIFK tog följaktligen tre värdefulla poäng i sin kamp om en plats i mästerskapsserien.

Jani Bäckman är avstängd i lördagens match eftersom han samlat på sig för många gula kort under säsongen.

Lördagens match mot SJK spelas på Bolt Arena klockan 17:00. Biljetter till matchen kan köpas från Lippupiste. Matchen kan också ses i direktsändning via streamingtjänsten Ruutu.