Skip to main content

HJK-HIFK 1-0 (0-0)

HIFK kohtasi keskiviikkoiltana HJK:n kauden viimeistä edeltävässä ottelussa. Kauden kolmas ja viimeinen Stadin Derby pelattiin sateisessa kelissä Bolt Arenalla Helsingissä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syyskuussa HIFK vei pisteet 0-2-voitolla. Silloin Kei Kamara oli HIFK:n ratkaisija kahdella täysosumillaan. Kauden ensimmäisessä derbyssa HJK puolestaan oli parempi lukemin 0-1 Filip Valencicin vapaapotkumaalin ansiosta.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla, kun HJK:s Riku Riski tarjoili hyvän syötön maalin eteen Roope Riskille. Riskin veljeksistä nuorempi ei kuitenkin onnistunut ohittamaan Markus Uusitaloa HIFK:n maalilla. Viisi minuuttia myöhemmin Kamara puolestaan yritti maalintekoa toisessa päädyssä, mutta hyökkääjän laukaus etukulmaa kohti viuhui yli maalin.

Kymmenennellä peliminuutilla HJK:n Valencic sai loistavan maalipaikan, kun HIFK:n puolustus ei onnistunut purkamaan laituri David Brownen keskitys vasemmalta laidalta. Valencicin veto painui kuitenkin reilusti yli maalin.

Vauhdikkaiden alkuminuuttien jälkeen ensimmäisellä puoliajalla ei herkuteltu maalipaikoilla. HJK:lla oli selvästi enemmän pallonhallintaa, mutta HIFK puolusti tiiviisti, eikä sinivalkoiset päässeet monesti maalipaikoille. HIFK:lla oli puolestaan vaikeuksia pelin avaamisessaan HJK:n korkean prässin kanssa. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella puoliajalla HIFK aloitti pirteästi, ja punapaidat saivat aikaan pidempiä pallonhallintajaksoja vastustajan kenttäpuolikkalla. Kahdenkymmenen tasaisen minuutin jälkeen kotijoukkue HJK lisäsi kuitenkin tempoa ja sai luotua useamman maalipaikan. Ensin Valencic pakotti Uusitalon hyvään torjuntaan kaukolaukauksella, ja minuutti myöhemmin Riku Riski pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta laukoi matalan laukauksen suoraan Uusitalon syliin. 

HJK sai palkinnon painostuksestaan varttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Browne vapautti Roope Riskin pystysyötöllä ja hyökkääjä viimeisteli vasemmalla jalallaan pallon tarkasti oikeaan alakulmaan. 

HIFK sai vielä hyvän loppukirin käyntiin ottelun loppuhetkillä ja onnistui luomaan ottelun parhaan maalipaikkansa, kun pelikellossa oli 88 minuuttia. Macario pääsi keskittämään päätyrajan tuntumalta ja löysi loistavalla keskityksellä Mosawer Ahadin maalin edessä, mutta vaihdosta sisään tulleen Ahadin pusku lähietäisyydeltä meni maalin yli. Sitä lähempää HIFK ei maalintekoa enää päässyt, ja kauden viimeinen derby päättyi kotijoukkueen eduksi 1-0.

– Voitettiin edellinen derby ja siksi tietysti lähdettiin hakemaan voittoa myös tänään. Derbyt ovat aina kovia vääntöjä ja tänään näkyi miten suuri panos HJK:lla oli ottelussa. Oli mukavaa että saatiin hyvä ja intensiivinen loppukiri, mutta tietysti olen pettynyt tappiosta, HIFK:n Sakari Mattila kertoi Ruudun haastattelussa.

HIFK pelaa kauden viimeisen ottelunsa kotona Bolt Arenalla Ilvestä vastaan sunnuntaina 31.11 klo 17:00.

HIFK:n kokoonpano:
1 Markus Uusitalo
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecky
23 Alday Hernandez
31 Keaton Isaksson
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 8 Jukka Halme, 9 Juanan Entrena, 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabida, 16 Tino Palmasto, 35 Calum Ward, 70 Mosawer Ahadi