Skip to main content

HIFK:ssa viime syksynä valmentajana aloittanut Umid Dibachy jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Hän nousee seuran pelaajakehityspäälliköksi ja jatkaa lisäksi HIFK:n B-junioreiden ja miesten reservijoukkueen valmennustehtävissä. Dibachy tulee myös olemaan mukana HIFK:n A-junioreiden valmennuksessa tulevalla kaudella.

Dibachyn pelaajakehityspäällikön toimenkuvaan kuuluu toimia linkkinä HIFK:n miesten edustusjoukkueen ja seuran muiden joukkueiden välillä. Hän tulee seuraamaan miesten reservijoukkueen sekä vanhimmissa juniori-ikäluokissa pelaavia pelaajia tavoitteenaan löytää omasta seurasta pelaajia edustusjoukkueen rinkiin tulevaisuudessa.

– Olen uudesta roolistani hyvin innoissani, sillä pääsen tekemään yhteistyötä innokkaiden, potentiaalisten pelaajien kanssa. Se merkitsee minulle todella paljon, Dibachy sanoo.

– Aloitimme vasta viime kaudella kilpajalkapallon nuorten kanssa ja se on lähtenyt liikkeelle paljon tehokkaammin kuin mitä itse odotin. Tämä johtuu siitä, että seurassa on tosi innokkaita, tavoitteellisia ja potentiaalisia pelaajia. Tämä on kuitenkin pitkäjänteinen projekti, joka vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja hyvää työtä, jotta entistä vahvemmin saadaan tuotua kilpajalkapallokulttuuria pysyvästi seuraan. Uskon, että tämä tulee onnistumaan ajan kanssa, koska panostamme HIFK:ssa nyt nuorten talenttipelaajien kehittämiseen, hän jatkaa.

– Tämä valmentaja teki talven, kevään ja kesän aikana tyhjästä joukkueen, joka nyt pelaa B-poikien Ykkösessä. Olemme olleet tyytyväisiä Umidin työhön ja halusimme ehdottomasti pitää hänet meillä. Tämä sopimus vahvistaa meidän seuran sisäistä pelaajakehitystä sekä parantaa pelaajien liikkumista joukkueidemme välillä entisestään, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.