Skip to main content

Umid Dibachy, som började jobba som tränare i HIFK förra hösten, kommer att fortsätta i föreningen även nästa säsong. Han blir HIFK:s nya spelarutvecklingschef och kommer dessutom att fortsätta med sina tränaruppdrag med HIFK:s B-juniorer och reservlaget för herrar. Dibachy kommer även att jobba som tränare i HIFK:s A-juniorer under den kommande säsongen.

Som spelarutvecklingschef kommer Dibachy att fungera som en länk mellan HIFK:s representationslag för herrar och de andra lagen i föreningen. Han kommer att följa med spelare i reservlaget och i de äldsta junioråldersgrupperna med avsikten att hitta spelare som inom den egna föreningen kan ta steget upp till representationslaget i framtiden.

– Jag är väldigt ivrig över min nya roll eftersom jag nu får samarbeta med ivriga spelare som har mycket potential. Det betyder väldigt mycket för mig, säger Dibachy.

– Trots att det var först ifjol som vi på allvar började med tävlingsfotboll så har det här projektet kört igång mycket mer effektivt än vad jag hade väntat mig. Det här har blivit möjligt tack vare det faktum att vi har väldigt ivriga och målmedvetna spelare i föreningen. Det handlar om ett långsiktigt projekt som kräver tid, tålamod och hårt jobb, så att vi allt starkare kan köra in toppfotbollskulturen i föreningen. Jag tror att vi kommer att lyckas med det i framtiden med tanke på att vi nu i HIFK satsar på att utveckla unga talanger, fortsätter han.

– Den här tränaren byggde under vintern, våren och sommaren från noll upp ett lag som nu spelar i division 1 för B-juniorer. Vi har varit nöjda med Umids arbete och ville självklart ha kvar honom hos oss. Det här kontraktet förstärker vår interna spelarutveckling och förbättrar dessutom spelarnas rörlighet mellan våra olika lag ännu mer, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.