Skip to main content
Otteluraportit

Kolme pistettä jäi Tampereelle – Ilves ratkaisi pelin loppuhetkillä

14.9.2021 klo 18.30 Ilves – HIFK 1-0 (0-0)

Maalit:
87’ 1-0 Jean Carlos Blanco (Tatu Miettunen)

HIFK aloitti toisen perättäisen kahden Veikkausliigaottelun viikkonsa tiistaina Tampereella Ilveksen vieraana. Ottelu potkaistiin käyntiin Ratinan stadionilla kello 18.30. Kyseessä oli juhlaottelu, sillä kotijoukkue Ilves vietti 90-vuotisjuhliaan runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Molemmat joukkueet tulivat peliin voitto alla lauantain täydeltä ottelukierrokselta.

Kotijoukkue lähti hakemaan lentävää lähtöä juhliinsa ja painosti alussa. Pallo kävi alkuminuuteilla jo HIFK:n kannalta pelottavan lähellä maalia, kun peliväline otti omasta puolustuksesta kimmoketta kohti maalia. HIFK-maalivahti Calum Ward selvisi kuitenkin ilman takaiskua, sillä pallo meni hiuksenhienosti ohi maalin tilanteessa.

Ensimmäinen puoliaika ei pitänyt sisällään maaleja. Varsinaiset maalipaikat olivat muutenkin vähissä, sillä Ward ja maalivahtikollega Rasmus Leislahti kotijoukkueen maalilla selvisivät kummatkin yhdellä torjunnalla.

Toisen puoliajan alussa Ward joutui sen sijaan venymään, sillä Ilves pääsi muutamaan otteeseen torjumaan toden teolla. HIFK:n puolella lähellä viimeistelyä oli Kei Kamara, joka karkasi yksin läpi vajaan 60 minuutin kohdalla. Kotijoukkueen puolustus ehti kuitenkin viime hetkellä hidastaa HIFK-hyökkääjän vauhtia, joten Kamaran kauden neljäs maali jäi vielä odottamaan itseään.

Tauon jälkeen niskan päällä ollut Ilves sai lopussa haluamansa lopputuloksen, kun kotiyleisö repesi riemuun 87. peliminuutilla. Jean Carlos Blanco pääsi Tatu Miettusen esityöstä puskemaan pallon HIFK:n maaliin. Vieraat saivat vielä hyvän vapaapotkutilanteen Ilveksen johtomaalin jälkeen, mutta pallon vastaanottanut Kamara oli tilanteessa ehtinyt paitsion puolelle. Ilves otti täten täydet pisteet tuloksella 1-0.

– Tietenkin harmittaa, että lähdettiin tuohon Ilveksen futikseen mukaan. Oma peli oli tänään täysin kateissa. Ilves teki oman juttunsa hyvin ja ansaitsi kolme pistettä, Jani Bäckman sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

HIFK pitää viidennen sijansa sarjataulukossa tappiosta huolimatta. Sen seuraava ottelu pelataan jo lauantaina, kun IFK Mariehamn vierailee Helsingissä. Liput klo 15.00 alkavaan matsiin myy Lippupiste!

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
6 Jake Dunwoody (84′ 8 Jukka Halme)
7 Jusif Ali (71’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (C)
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (58’ 15 Jean-Claude Mabinda)
35 Calum Ward (mv)
70 Mosawer Ahadi

Vaihtopelaajat: 1 Markus Uusitalo (mv), 5 Pipe Sáez, 11 Aatu Kujanpää, 16 Tino Palmasto.