Skip to main content
Matchrapporter

Tre poäng blev kvar i Tammerfors – Ilves avgjorde i slutminuterna

14.9.2021 Ilves – HIFK 1-0 (0-0)

Mål:
87’ 1-0 Jean Carlos Blanco (Tatu Miettunen)

HIFK inledde sin andra raka vecka med två Veikkausliigamatcher i Tammerfors där man på tisdag mötte Ilves. Det var feststämning på en publikrik Ratina stadion eftersom Ilves kvällen till ära firade sitt 90-årsjubileum. Båda lagen kom till matchen med en seger i bagaget från sina respektive drabbningar i lördags.

Hemmalaget ville ge sin festpublik en rivstart på matchen och pressade hårt i början. HIFK var skrämmande nära ett baklängesmål direkt i början då bollen studsade mot mål från det egna försvaret. HIFK-målvakten Calum Ward klarade sig dock utan en kalldusch eftersom bollen hårfint gick förbi målet i situationen.

Det blev inga mål under den första halvan. Målchanserna var också få, vilket syntes i att både Ward och Ilves-kollegan Rasmus Leislahti kom undan med endast en räddning per man innan paus.

Efter paus fick Ward däremot börja jobba på allvar då Ilves ett par gånger kom åt att skjuta farligt. Från HIFK:s lag var Kei Kamara närmast målskytte i en situation där han ensam rymde iväg mot hemmalagets mål vid knappa 60 minuter. Försvaret hann dock bromsa HIFK-anfallarens fart i sista stund, vilket ledde till att Kamaras fjärde mål för säsongen flyttades framåt till ett senare tillfälle.

Ilves var snäppet vassare efter paus och fick till slut utdelning då man fick fira inför hemmapubliken vid 87 minuter. Jean Carlos Blanco nickade in Tatu Miettinens inlägg bakom Ward. HIFK hade ännu en bra frisparkschans efter ledningsmålet, men Kamara var i offside. Därmed blev tre poäng kvar i Tammerfors med resultatet 1-0.

– Det är klart att det grämer att vi gick med i Ilves fotboll. Vi hade totalt tappat bort vårt eget spel idag. Ilves gjorde sitt jobb bra och förtjänade tre poäng, sade Jani Bäckman till Ruutu efter matchen.

Trots förlusten blir HIFK kvar som tabellfemma. Nästa match står på programmet redan på lördag då IFK Mariehamn besöker Helsingfors klockan 15.00. Biljetter till matchen kan köpas via Lippupiste!

HIFK:s startelva:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
6 Jake Dunwoody (84′ 8 Jukka Halme)
7 Jusif Ali (71’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (C)
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (58’ 15 Jean-Claude Mabinda)
35 Calum Ward (mv)
70 Mosawer Ahadi

Avbytare: 1 Markus Uusitalo (mv), 5 Pipe Sáez, 11 Aatu Kujanpää, 16 Tino Palmasto.