Skip to main content

22.9. klo 18.30 HJK – HIFK, Bolt Arena

Odotettu helsinkiläisseurojen kohtaaminen nähdään tulevana keskiviikkona 22.9. klo 18:30 Bolt Arenalla, kun HJK isännöi Veikkausliigakauden toista Stadin Derbyä. Liput keskiviikon otteluun myy Lippupiste.

Ensimmäinen kohtaaminen päättyi paikallisvastustajan voittoon lukemin 0-1 Filip Valencicin ensimmäisen puoliajan vapaapotkumaalilla, joka jäi myös illan ainoaksi osumaksi. Ottelun toisella puoliajalla Macario Hing-Glover rikkoi läpi päässyttä David Brownea punaisen kortin arvoisesti ja HIFK joutui pelaamaan lähes koko toisen puolikkaan vajaamiehisenä. HIFK ei muutamista yrityksistä huolimatta onnistunut nousemaan mukaan pistetaisteluun ja HJK onnistui nappaamaan ensimmäisen kiinnityksen Stadin herruuteen tällä kaudella.

Stadin Derbyn jälkeen Klubi aloitti Eurotaipaleensa Mestarien liigan karsinnoista ja jatkoi voitokkaasti toiselle kierrokselle asti, kunnes vastaan asettui ruotsalaisseura Malmö. Ensimmäisessä osaottelussa Malmö oli kotikentällään vahvempi, ja kun sitä seuranneella viikolla Helsingissä päädyttiin tasapeliin, oli HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa tullut tiensä päähän. Europelit jatkuivat sen sijaan UEFA Europa Leaguen karsinnoissa, kunnes Fenerbahçe pudotti Klubin kyydistä elokuun lopulla. HJK:lle tulos kuitenkin tarkoitti europelien jatkumista Conference Leaguen lohkovaiheessa. Ensimmäisessä ottelussa HJK taipui tappioon itävaltalaista LASKia vastaan viime viikolla. HJK:n seuraava lohkopeli pelataan viikon päästä Armenian Jerevanissa.

Tiivis ottelutahti horjutti huippuvireistä HJK:ta, kun joukkue matkusti AC Oulun vieraaksi heinäkuussa kärsien Veikkausliigakauden ensimmäisen tappionsa numeroin 2-1 yhdeksän perättäisen Veikkausliigavoiton jälkeen. Lisäksi HJK päätyi tasapisteisiin ensin KuPSia vastaan elokuussa ja sitten FC Honkaa vastaan viimeisimmässä ottelussaan viime sunnuntaina numeroin 0-0.

Sitten viime kohtaamisen HJK on vahvistanut entisestään joukkuettaan ja solmi kauden 2021 kattavan sopimuksen Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin kanssa. Sopimus sisältää option myös ensi kaudelle. Myös Puolan pääsarjassa pelannut laitahyökkääjä Santeri Hostikka siityi Klubiin loppukauden 2021 sekä kauden 2022 sisältävällä sopimuksella elokuun alussa. Lisäksi hyökkääjä Taddeus Nkeng ja puolustaja Patrik Raitanen liittyivät HJK:n organisaatioon. HJK on tiedottanut myös lähtevistä pelaajista, kun HJK ja sveitsiläinen laitapakki Joel Untersee ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Myös HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy solmi sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Karlsruher SC:n kanssa, mutta hän siirtyy uuteen seuraansa vasta tämän Veikkausliigakauden jälkeen. HIFK:sta tuttu ja alkukauden Vejle BK:sta lainalla HJK:ssa ollut Luís Henrique siirtyi kesällä naapurikaupunkiin FC Hongan riveihin.

Keskiviikkoillan vierasjoukkue sen sijaan on kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota tiiviin kahden viikon aikana. HIFK on 12 päivässä pelannut yhteensä neljä Veikkausliigaottelua koronan aiheuttamien ottelusiirtojen vuoksi. Viime viikonloppuna IFK kärsi selkeän 0-3 tappion ylivoimaisesti kauden huonoimmalla esityksellä. Vierasjoukkueena ottelussa ollut IFK Mariehamn pääsi johtoasemaan jo kolme minuuttia alkuvihellyksestä, ja lukemat taululla olivat 0-2 jo 26 peliminuutin jälkeen. Ahvenanmaalaiset iskivät ottelun viimeisen osumansa heti toisen puoliajan alussa.

Viime ottelun poissa olleet Moshtagh Yaghoubi ja Aldayr Hernández ovat kärsineet pelikieltonsa ja ovat täten jälleen valmennusjohdon käytettävissä HJK:ta vastaan.

Syyskuun otteluruuhka jatkuu vielä Derbyn jälkeen kahdella runkosarjan ottelulla ennen loppusarjoihin siirtymistä. Tällä hetkellä HIFK on kiinni yläloppusarjan viimeisellä sijalla kuudentena tasapisteissä FC Lahden sekä Ilveksen kanssa 29 pistellä.

– Derbyt ovat aina erityisiä otteluita. Molemmilla on tällä hetkellä tiukka otteluruuhka ja muutamia loukkaantumisia. Paljon on myös pelissä, sillä HJK haluaa pitää kiinni kärkisijastaan ja meidän osalta on selvää, että jäljellä olevista peleistä on otettava pisteitä. Odotan tunteikasta ja intohimoista peliä. Toivon, että pystymme nostamaan tasoamme vielä vähän, esiintymään kilpailukykyisesti kentällä sekä tietenkin voittamaan derby, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.