Skip to main content

18.9.2021 klo 15.00 HIFK – IFK Mariehamn, Bolt Arena

Veikkausliigan ottelu HIFK – IFK Mariehamn käynnistää hienon juhlapäivän Töölössä klo 15.00 lauantaina. HIFK on runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa kutsunut useita entisiä Mestaruussarjan ja A-maajoukkueen pelaajia, jotka kukitetaan 15 minuuttia ennen ottelun alkamista. Tule siis paikan päälle hyvissä ajoin lauantaina! Lippuja otteluun voit ostaa Lippupisteen kautta.

Jalkapallo-ottelun jälkeen päivää jatketaan viereisessä Helsingin jäähallissa, jossa HIFK:n jääkiekon liigajoukkue kohtaa Vaasan Sportin klo 17.00.

HIFK pelasi edellisen Veikkausliigaottelunsa tiistaina Tampereella Ilvestä vastaan. 90-vuotisjuhliaan viettänyt kotijoukkue piti lopulta täydet pisteet itsellään voittamalla HIFK:n lukemin 1-0.

– Peli ei meidän kannalta ollut se kaikista parhain, mutta suurin pettymys minulle oli se, että hävisimme. Lopussa olisi pitänyt pystyä pitämään keskittyminen tarpeeksi korkealla tasolla. Se herpaantui hetkeksi ja hävisimme ottelun. Se oli tietysti pettymys, mutta nyt täytyy vaan keskittyä seuraavaan peliin, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoi Ilves-ottelusta.

Tappiosta huolimatta HIFK säilytti viidennen sijansa Veikkausliigan sarjataulukossa. Sillä on kolmen pisteen verran matkaa kurottavana neljäntenä olevaan FC Interiin, kun taas kuudentena oleva FC Lahti on HIFK:sta pisteen päässä. HIFK:lla on kuitenkin edelleen yksi ottelu vähemmän pelattuna molempiin mainittuihin joukkueisiin verrattuna.

Vaikean kauden pelanneen IFK Mariehamnin tilanteeseen on viime aikoina tullut hieman helpotusta, sillä joukkue on onnistunut voittamaan kaksi ottelua kolmesta edellisten viikkojen aikana. Viime kaudesta lähtien joukkueen peräsimessä toiminut ruotsalaisvalmentaja Lukas Syberyjski erotettiin elokuun lopussa. Pitkään seurassa apuvalmentajan roolissa ollut Daniel Norrmén nostettiin päävalmentajaksi hänen tilalleen. Tärkeä voitto FC Hakasta Valkeakoskella viime kierroksella nosti ahvenanmaalaisjoukkueen pois karsijan paikalta.

IFK Mariehamnin tämän kauden paras maalintekijä on italialaisesta Parmasta lainalla oleva Tehe Olawale kolmella osumallaan. Lisäksi joukkueesta löytyy myös HIFK:sta kausilta 2019 ja 2020 tuttu Joel Mattsson, joka täksi kaudeksi palasi kotikaupunkiinsa.

Myös HIFK:ssa joukkueen parhaan maalintekijän titteliin vaaditaan tällä hetkellä kolme täysosumaa. Siihen ovat yltäneet Kei KamaraKeaton IsakssonJusif Ali sekä Moshtagh Yaghoubi.

HIFK:lle tämä ottelu on jo neljäs syyskuun aikana. Tahti ei ole lähiaikoina keventymässä, sillä joukkue tulee pelaamaan kahden ottelun viikkotahdilla aina jatkosarjojen alkuun saakka.

– Tärkeää tässä otteluruuhkassa on pitää sopiva tasapaino uuden tiedon, valmistautumisen ja palautumisen välillä. Palautuminen on ollut tärkeässä roolissa nyt parin päivän ajan. Tänään meillä oli todella hyvä harjoitussessio joukkueen kanssa ja näyttää siltä, että energiat on saatu takaisin, Gómez sanoo.

– IFK Mariehamn on kova joukkue, jota vastaan on hankalaa pelata. Meidän täytyy pitää huolta omasta rakenteestamme sekä pienten asioiden tekemisestä hyvin. Se on nähdäkseni tie hyvään peliin ja kolmeen pisteeseen, hän jatkaa.