Skip to main content

18.9.2021 HIFK – IFK Mariehamn 0-3 (0-2)

Maalit:
3’ Niilo Mäenpää (Muhamed Tehe Olawale)
26’ Mohammed Abubakari (Muhamed Tehe Olawale)
47′ Robin Buwalda (Aapo Mäenpää)

HIFK sai syyskuun kolmannessa kotiottelussaan vieraita Ahvenanmaalta, kun IFK Mariehamn asettui vastaan klo 15.00 alkaneessa ottelussa Bolt Arenalla. HIFK tuli peliin Veikkausliigan sarjataulukon viidenneltä sijalta 29 sarjapisteellään. Päävalmentajaa elokuussa vaihtanut IFK Mariehamn tuli peliin kymmenenneltä sijalta 12 pistettä HIFK:ta vähemmän keränneenä.

HIFK:n kokoonpanossa nähtiin muutama muutos edellisiin otteluihin verrattuna. Moshtagh Yaghoubi ja Aldayr Hernández olivat pelikieltojen takia huilivuorossa, joten avaukseen nousivat tähän otteluun Tino Palmasto sekä Jukka Halme.

Ennen ottelun käynnistymistä paikan päälle kutsutut entiset Mestaruussarjan ja A-maajoukkueen pelaajat eli ”Mestaruussarjan Maestrot” esiteltiin yleisölle. Myös HIFK:n Matej Hradecky palkittiin 100 pelatun Veikkausliigaottelun johdosta.

Itse kamppailussa kuskin paikalle nousi vierasjoukkue heti kolmannella peliminuutilla. Muhamed Tehe Olawale keskitti oikealta, ja Niilo Mäenpää vei vieraat maalinedustalta yhden maalin karkumatkalle.

HIFK:n pelissä oli hakemisen makua, eikä syötöt aina löytäneet perille toivottuun osoitteeseen. Momentumin hyödyntänyt vierasjoukkue onnistui lisäämään johtonsa hieman ennen puolen tunnin täyttymistä keskialueen pallonriiston avulla. Tällä kertaa maalin viimeisteli Mohammed Abubakari Tehe Olawalen esityöstä.

Kylmä kyyti jatkui myös toisen puoliajan alussa, sillä vierasjoukkue karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle heti tauon jälkeen. Aapo Mäenpää tarjoili keskityksen, jonka kapteeni Robin Buwalda puski tolpan kautta ohi Calum Wardin.

Kotijoukkue ei enää kolmannen takaiskumaalin jälkeen pystynyt nousemaan peliin mukaan. IFK Mariehamn nappasi tehokkaan esityksen jälkeen kolme pistettä kolmatta kertaa Danielin Norrménin päävalmentajapestin alkamisen jälkeen.

Seuraava mahdollisuus pisteiden nappaamiseen avautuu nopeasti, sillä HIFK kohtaa keskiviikkona HJK:n kauden toisessa Stadin Derbyssä. HIFK myy puolet stadionin lippukapasiteetista derbyssä Lippupisteen kautta.

– Tänään meni kaikki mahdollinen pieleen. Ei voisi mennä enemmän pieleen vaikka kuinka yrittäisikin. Tämä oli ylivoimaisesti kauden huonoin esitys meiltä. Tällaisessa otteluruuhkassa täytyy keskittyä perusasioihin, mutta tänään ei saatu niitä perusasioita tehtyä tarpeeksi hyvin, päävalmentaja Joaquín Gómez kommentoi ottelun jälkeen.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
6 Jake Dunwoody (73’ 11 Aatu Kujanpää)
7 Jusif Ali
8 Jukka Halme (C) (46’ 9 Juanan Entrena)
16 Tino Palmasto (46’ 15 Jean-Claude Mabinda)
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecký
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward (MV)
70 Mosawer Ahadi

Vaihtopelaajat: 1 Markus Uusitalo (mv), 5 Pipe Sáez.