Skip to main content

18.9.2021 HIFK – IFK Mariehamn 0-3 (0-2)

Mål:
3’ Niilo Mäenpää (Muhamed Tehe Olawale)
26’ Mohammed Abubakari (Muhamed Tehe Olawale)
47′ Robin Buwalda (Aapo Mäenpää)

HIFK spelade sin tredje hemmamatch under september månad denna lördag då man gästades av IFK Mariehamn klockan 15.00 på Bolt Arena. Inför matchen låg HIFK femte i tabellen med 29 seriepoäng, medan IFK Mariehamn kom in i matchen från en tiondeplats 12 poäng bakom HIFK.

Några förändringar hade gjorts i HIFK:s laguppställning i jämförelse med de tidigare matcherna. Moshtagh Yaghoubi och Aldayr Hernández stod över matchen på grund av avstängningar. Därmed fick Tino Palmasto och Jukka Halme ta steget upp till startelvan.

Inför matchen hade HIFK bjudit in tidigare toppspelare från Mästerskapsserien och A-landslaget. Spelarna presenterades för publiken på Bolt Arena en kvart före matchstart. Även HIFK:s Matej Hradecky premierades för 100 spelade matcher i Veikkausliiga.

I själva matchen var det IFK Mariehamn som tog taktpinnen ända från start. Muhamed Tehe Olawale kom med ett inlägg från höger i riktning Niilo Mäenpää, som framför målet förde upp gästerna i ledning redan efter tre minuters spel.

HIFK kom inte igång med sitt spel och hade problem med att få passningarna att gå rätt. Detta utnyttjade gästerna genom att sno bollen åt sig på mittfältet några minuter innan halvtimmen var spelad. Den här gången var det Mohammed Abubakari som fick göra mål efter framspel av Tehe Olawale.

Det gick trögt för HIFK också under matchens andra halva, eftersom gästerna i praktiken avgjorde matchen direkt efter pausvilan. Lagkaptenen Robin Buwalda nickade via stolpen in ett inlägg av Aapo Mäenpää, vilket allra senast drog luften ur HIFK.

Tack vare en effektiv insats kunde IFK Mariehamn därmed ta sin tredje seger på fyra matcher under ledning av den nya chefstränaren Daniel Norrmén.

HIFK däremot får fort en ny chans till poäng då man på onsdag möter HJK i säsongens andra Helsingforsderby. HIFK säljer hälften av publikkapaciteten på lokalmatchen via Lippupiste.

– Idag gick allt fel som bara kunde gå fel. Det hade inte kunnat bli mer fel hur man än skulle försöka. Det här var vår klart sämsta insats för säsongen. Då man spelar matcher i den här takten som vi gör måste man fokusera på de mest grundläggande sakerna i spelet. Idag gjorde vi inte det tillräckligt bra, kommenterade HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez efter matchen.

HIFK:s startelva:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
6 Jake Dunwoody (73’ 11 Aatu Kujanpää)
7 Jusif Ali
8 Jukka Halme (C) (46’ 9 Juanan Entrena)
16 Tino Palmasto (46’ 15 Jean-Claude Mabinda)
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecký
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward (MV)
70 Mosawer Ahadi

Vaihtopelaajat: 1 Markus Uusitalo (mv), 5 Pipe Sáez.