Skip to main content

26.9. klo 18:30 KuPS-HIFK, Väre Areena, Kuopio

HIFK kohtaa runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Kuopion Palloseuran vieraissa tulevana sunnuntaina 26.9. klo 18:30 Väre Areenalla. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Syyskuun otteluruuhkassa viimeistä edeltävällä kierroksella HIFK saa vastaansa huippuvireessä olevan KuPS:n, joka ei ole Veikkausliigakaudella hävinnyt otteluakaan kesäkuun jälkeen. Tasapisteisiin kuopiolaiset ovat päätyneet vain kolmesti kauden aikana, FC Lahtea vastaan kotona ja sarjataulukon kärkisijaa pitävän HJK:n kanssa kahdesti.

Kuopiolaisten viimeisin kohtaaminen päätyi dramaattiseen viime hetken voittoon FC Hongan vieraana. Ottelun ainoa osuma nähtiin pelin kuudennella lisäajan minuutilla, kun vapaapotku pelattiin suoraan Hongan rangaistusalueelle, jossa ottelun erotuomari näki Hongan Jerry Voutilaisen rikkoneen tilanteessa kuopiolaisten Arttu Heinosta ja tuomitsi KuPS:lle rangaistuspotkun. Pallo vietiin rangaistuspilkulle ja laukomaan asteli toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Tim Väyrynen, joka pommitti pallon vasempaan ylänurkkaan. Rangaistuspotku oli ottelun viimeinen tapahtuma ja ottelu vihellettiin päättyneeksi KuPSin 0-1-voittoon. KuPS on nyt vain pisteen päässä kärkisijasta HJK:n taivuttua 0-2-tappioon IFK:ta vastaan kauden toisessa Stadin Derbyssä.

Kun sunnuntain ottelupari viimeksi kohtasi Bolt Arenalla elokuussa, nappasi KuPS täyden pistopotin mukaansa kotimatkalleen lukemin 1-5. Vierasjoukkue pääsi lopullisesti kuskin paikalle toisella puoliajalla HIFK:n avausmaalista huolimatta viimeistellen viisi osumaa illan aikana, eikä ottelun vahvemmasta osapuolesta jäänyt epäselvyyttä. Eurotaipaleensa Europa Conference Leaguen karsinnoissa heinäkuussa aloittanut KuPS selvitti tiensä neljännelle kierrokselle, jonka jälkeen matka katkesi elokuussa taivuttuaan ensin 0-4-kotitappioon Union Berliniä vastaan ja pelattuaan sitten maalittoman tasapelin Berliinissä.

Toistaiseksi ainoat muutokset pelaajavahvuuteen sitten joukkueiden viime kohtaamisen tuli Kuopion Palloseuran Eurotapaleen jälkeen, kun hyökkääjä Lucas Rangel siirtyi Ukrainan Liigassa pelaavaan FC Vorskla Poltavaan elokuun lopulla. Vain muutaman päivän myöhemmin KuPS uutisoi keskikenttäpelaaja Nana Boatengin siirrosta Romanian puolustavan mestarin CFR Clujin riveihin.

Muiden Veikkausliigajoukkueiden kokiessa rotaatiota luotsien välillä KuPS sen sijaan tiedotti elokuussa solmineensa jatkosopimuksen päävalmentaja Simo Valakarin kanssa kiinnittäen päävalmentajan savolaisseuraan ainakin kauden 2023 loppuun. Syyskuussa KuPS käytti myös option valmentaja Pasi Tuutin valmentajasopimuksessa näin ollen pidentäen sopimuskauttaan kaudelle 2022.

Viime ottelun tapahtumat ovat vielä tuoreessa muistissa, kun sunnuntain vierasjoukkue IFK matkustaa Savoon. Edellinen Veikkausliigaottelu keskiviikkona päättyi HIFK:n 0-2 voittoon HJK:n kotiderbyssä Kei Kamaran kahdella identtisellä osumalla. Tuloksen myötä HIFK vahvisti entisestään mahdollisuuksiaan lunastaa paikkansa ylemmässä loppusarjassa ollessaan tasapisteissä FC Lahden sekä Ilveksen kanssa, kun punapaidat ovat pelanneet ottelun vähemmän kilpailijoihinsa nähden.

– Derbyvoitto antoi meille oikein mukavan energiabuustin runkosarjan kahteen viimeiseen peliin. Meillä on edessämme kova viimeinen vaihe, mutta uskon, että keskiviikon pelin tuoma itseluottamus tulee olemaan avainasia näissä otteluissa, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoi derbyvoitosta.

– Tällä hetkellä palautuminen on kaikista tärkein asia meille. Lähdemme Kuopioon päin jo tänään (lauantaina) ja käymme siellä sitten lopullisesti läpi pelisuunnitelman, jota tänään jo harjoittelimme yhdessä. Uskon, että meillä on tarpeeksi virtaa jaloissa, jotta pystymme sunnuntainakin keskiviikon derbyn kaltaiseen peliesitykseen, hän totesi sunnuntain ottelusta.