Skip to main content

26.9.2021 KuPS – HIFK 0-0 (0-0)

Veikkausliigan runkosarjan viimeinen täysi kierros pelattiin syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Paikasta kuuden parhaan joukossa taistelleen HIFK:n osalta vuorossa oli vieraspeli pisteen päässä sarjakärki HJK:sta majaillutta Kuopion Palloseuraa vastaan. Joukkueiden tämän kauden ensimmäisen keskinäinen kohtaaminen päättyi KuPS:n hyväksi 1-5 Helsingissä elokuussa.

Ensimmäinen puoliaika Kuopiossa oli tasainen näytös, jossa varsinaisia maalintekopaikkoja avautui pääasiassa erikoistilanteista. Vieraiden paras tilanne ennen taukoa nähtiin heti 20 minuutin pelin jälkeen. Avauskokoonpanoon pelikiellossa olleen Jusif Alin tilalle noussut Juanan Entrena antoi kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta hän itse pääsi kokeilemaan viimeistelyä avopaikasta maalin edustalta. Espanjalaisen laukaus osui kuitenkin HIFK:n harmiksi kuopiolaismaalin ylärimaan.

Myös KuPS pääsi Daniel Carrillon toimesta kolisuttamaan tolppia juuri ennen taukoa. Sen lähemmäksi kumpikaan joukkue ei ensimmäisellä nelivitosella päässyt, joten toinen jakso käynnistyi maalittomassa tasatilanteessa.

Toinenkin jakso käytiin tasaisesti, joskin KuPS oli ajoittain hieman niskan päällä. Vaihdosta noin 60 minuutin kohdalla tullut Aniekpeno Udo oli hyvällä pelipäällä ja pääsi useamman kerran loistaviin maalipaikkoihin ottelun viimeisen kolmanneksen aikana. HIFK:n onneksi hän ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään johtomaalia joukkueelleen.

Vierasjoukkueen kannattajille iloa toi Macario Hing-Gloverin paluu pelikentille. Pari viikkoa sitten kotiottelussa AC Oulua vastaan itseään loukannut amerikkalainen vaihdettiin kentälle Entrenan tilalle ottelun 66. peliminuutilla.

Maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu antoi tällä kertaa ilon aiheita molemmille joukkueille, sillä lopputulokset illan muista Veikkausliigaotteluista olivat suotuisia. FC Lahti hävisi SJK:lle ja tippui näin seitsemännelle sijalle runkosarjan päätteeksi. Tasapelit riittivät tämän myötä Mestaruussarjapaikkoihin niin HIFK:lle kuin Ilveksellekin. KuPS nousi puolestaan runkosarjan piikkipaikalle HJK:n hävittyä FC Interille.

Kolme maalia tällä kaudella viimeistellyt Keaton Isaksson oli tyytyväinen pisteeseen tiukan taistelun jälkeen:

– Aika fyysinen peli. Tiesimme, että täällä on tosi vaikea pelata, mutta suoriuduimme mielestäni todella hyvin. Otimme sen vaaditun pisteen ja olemme siihen tyytyväisiä, hän sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

– Tavoite ennen kauden alkua oli, että olemme kuuden parhaan joukossa. Nyt se sitten varmistui, joten lähdetään seuraavaksi sitten hakemaan paikkaa neljän parhaan joukosta, hän jatkoi.

HIFK:n runkosarja päättyy torstaina 30.9. klo 18.30 FC Hakaa vastaan Valkeakoskella. Mestaruussarja käynnistyy lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
6 Jake Dunwoody
9 Juanan Entrena (66’ 88 Macario Hing-Glover)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward (mv)
70 Mosawer Ahadi

Vaihdossa: 1 Markus Uusitalo (mv), 8 Jukka Halme, 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda.