Skip to main content

7.9.2021 HIFK – SJK 1-0 (1-0)

Maalit:
44’ 1-0 Kei Kamara (Macario Hing-Glover)

Puolitoista viikkoa sitten FC Hongan vieraskentällä kaatanut HIFK palasi tänään kotikentälleen Bolt Arenalle. Vastaan asettui ennen kierrosta Veikkausliigan sarjataulukon neljättä sijaa hallussa pitänyt SJK. Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella jo toukokuussa, kun Seinäjoella päädyttiin pistejakoon maalein 1-1.

Ottelu eteni tasaisesti kahden tiiviin joukkueen välillä. Molemmat pääsivät vuorotellen myös kolisuttamaan tolppia, mutta maalit pysyivät puhtaina.

Pitkään näytti myös siltä, että tauolle mentäisiin maalittomassa tasatilanteessa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä HIFK:n hyökkääjä Kei Kamara pääsi viimeistelemään kolmannen Veikkausliigamaalinsa ottelun 44. peliminuutilla. Jo aiemmin ottelussa vaaralliselta näyttänyt yhteispeli Macario Hing-Gloverin kanssa tuotti tulosta. Hing-Glover keskitti oikealta ja Kamara puski pallon ohi SJK:n maalilla pelanneen Jesse Östin.

Takaa-ajoasemasta toiselle jaksolle lähtenyt SJK pyrki nousemaan peliin mukaan toisella puoliajalla, mutta silti Calum Ward sai olla varsin rauhassa maalillaan. Kauden kuudennen Veikkausliigaottelunsa pelannut Ward piti maalinsa puhtaana viidettä kertaa tällä kaudella. Ainut Wardin selän taakse mennyt osuma tuli kesäkuun derbyssä HJK:ta vastaan.

Toinen HIFK-maali oli ottelukuvassa lähempänä kuin SJK:n tasoitusmaali. Kamara pääsi kertaalleen kokeilemaan illan toisen osumansa viimeistelyä, mutta konkarihyökkääjän laukaus HIFK:n kannattajapäädyn edessä meni piirun verran ohi kohteesta.

Kolme pistettä jäi Helsinkiin, joten HIFK on nyt enää kahden pisteen päässä vitossijasta. Viidentenä oleva FC Lahti on lisäksi pelannut kaksi ottelua HIFK:ta enemmän.

– Olen todella tyytyväinen meidän esitykseen tänään. Se oli todella vahva esitys. Meillä oli vastassa viime aikoina huippuvireessä ollut joukkue, mutta pelasimme kokonaisvaltaisesti todella hyvän pelin. Pidimme palloa kun sitä oli pidettävä ja puolustimme kun piti puolustaa. Paikkoja oli myös lisäosumiin. Nyt alkaa tärkeä vaihe vuodesta, ja meidän täytyy pitää tämä hyvä vaihde päällä, jotta saavutamme tavoitteemme niin pian kuin mahdollista, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoi ottelun jälkeen.

HIFK pääsee seuraavan kerran tositoimiin jo tämän viikon lauantaina, kun AC Oulu saapuu vierailulle Helsinkiin. Ottelu käynnistyy klo 17.00 Bolt Arenalla. Liput matsiin myy Lippupiste.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila (C)
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (72’ 17 Jani Bäckman)
10 Moshtagh Yaghoubi
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (86’ 11 Aatu Kujanpää)
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover

Vaihtopelaajat: 1 Markus Uusitalo (mv), 8 Jukka Halme, 9 Juanan Entrena, 16 Tino Palmasto, 70 Mosawer Ahadi.