Skip to main content

7.9.2021 HIFK – SJK 1-0 (1-0)

Mål:
44’ 1-0 Kei Kamara (Macario Hing-Glover)

HIFK återvände idag till de inhemska fotbollsligaplanerna efter en paus på en och en halv vecka. Det var dags för hemmamatch mot tabellfyran SJK på Bolt Arena. Enligt förhandsförväntningarna skulle publiken i Helsingfors få bevittna en jämn match, eftersom så redan var fallet i lagens första inbördes möte för i år. I maj blev det nämligen 1-1 mellan HIFK och SJK uppe i Seinäjoki.

Jämnt blev det också den här gången mellan två starka lag. Bollen träffade stolpen i båda ändorna under den första halvan, men målen hölls rena.

Länge såg det även ut som att det skulle bli ett mållöst resultat vid pausvilan. Så blev det ändå inte, eftersom HIFK:s forward Kei Kamara stod för sitt tredje Veikkausliigamål i matchminut 44. Redan tidigare hade samspelet med Macario Hing-Glover lett till farliga situationer i offensiven och därför var det logiskt att just den här duon skulle ligga bakom HIFK:s öppningsmål. Hing-Glovers inlägg från högerkanten nickades in av Kamara framför målet.

Efter bakslaget innan paus försökte SJK komma tillbaka in i matchen under andra halvlek, men trots det fick Calum Ward vara rätt lugn vid sitt mål. Han spelade ikväll sin sjätte match för i år och höll nollan för femte gången. Den unga målvaktens enda insläppta mål kom i sommarens derby mot HJK.

Ett andra HIFK-mål var till slut närmare än ett utjämnande mål av SJK. Kamara fick chansen att göra en andra fullträff för kvällen, men den erfarna anfallarens skott gick knappt förbi inför HIFK:s supporterklack.

Tre poäng blev kvar i Helsingfors och därmed ligger HIFK endast två poäng ifrån en femteplats. FC Lahti, som ligger femma, har dessutom spelat två matcher mer än HIFK.

– Jag är väldigt nöjd med vår insats idag. Det var en enorm insats av oss. Vi mötte ett lag som på sistone varit i toppform och ändå stod vi för en hel insats. Vi höll bollen då det gällde och försvarade då det gällde. Dessutom fanns det chanser för fler mål. Nu börjar en mycket viktig fas av vår säsong, så det gäller för oss att hålla den här takten så att vi kan uppnå våra gemensamma mål så fort som möjligt, sade HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez efter matchen.

HIFK spelar sin följande match redan denna veckas lördag. Då kommer AC Oulu på besök till Helsingfors med start klockan 17.00 på Bolt Arena. Biljetter finns till salu via Lippupiste.

HIFK:s startelva:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila (C)
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (72’ 17 Jani Bäckman)
10 Moshtagh Yaghoubi
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (86’ 11 Aatu Kujanpää)
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover

Avbytare: 1 Markus Uusitalo (mv), 8 Jukka Halme, 9 Juanan Entrena, 16 Tino Palmasto, 70 Mosawer Ahadi.