Skip to main content

14.9.2021 klo 18.30 Ilves – HIFK, Ratinan stadion

Lauantaina AC Oulun komeasti tuloksella 3-1 voittanut HIFK ei juurikaan ehdi hengähtää, sillä sen seuraava Veikkausliigaottelu on edessä jo tiistaina. Tällä kertaa matka käy ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, kun joukkue matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelun kautta noin klo 18.15 alkaen.

Ilveksen ja HIFK:n välinen ottelu oli tarkoitus pelata jo kuukausi sitten, mutta HIFK:ssa todettu koronatapaus siirsi peliä kuukaudella eteenpäin. Myös Ilveksen suunnitellut 90-vuotisjuhlat siirtyivät ottelusiirron myötä huomisillalle. Tiedossa on siis hieno ja tunnelmallinen jalkapalloilta, jossa HIFK:lla on ilo ja kunnia olla mukana. Grattis, Ilves!

Tiistain isäntäjoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa Jarkko Wissin päävalmentajana vajaa kuukausi sitten korvanneen Toni Kallion johdolla lauantaina, kun se kotonaan Tampereella kaatoi FC Lahden. Ennen sitä tamperelaisjoukkue oli hävinnyt kolme peliä putkeen. Ilves on sarjataulukossa parhaillaan kahdeksantena kuusi pistettä viidentenä olevaa HIFK:ta takana.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen käytiin sarjan kolmannella kierroksella Helsingissä. Silloin pisteet tasattiin 1-1. HIFK:n maalin teki Sakari Tukiainen, kun taas vierasjoukkueen täysosuma oli kapteeni Tatu Miettusen käsialaa.

HIFK:n voittoputki venyi lauantaina kolmen ottelun mittaiseksi Bolt Arenan alkuillassa. Ottelun hahmo oli kaksi maalia puskenut Keaton Isaksson, joka näin nousi kolmeen tehtyyn maalin tällä kaudella. Kolmeen maaliin nousi myös 3-1-osuman viimeistellyt Jusif Ali. Näin HIFK:n parhaan maalintekijän titteli jaetaan nyt peräti neljän pelaajan kesken, sillä kolmen maalin pelaajia ovat myös Kei Kamara ja Moshtagh Yaghoubi.

Voitto oli HIFK:n viideskymmenes Veikkausliigassa. Muita tasalukemia tuli myös täyteen, sillä Isakssonin illan toinen osuma oli seuran 200. Veikkausliigamaali.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez haluaa Ilvestä vastaan nähdä joukkueeltaan samoja elementtejä, jotka toivat kolme pistettä lauantaina AC Oulua vastaan:

– Onhan se tietysti hieman hankalaa pelata kolmen-neljän päivän välein, mutta olemme valmiina. Meidän täytyy pitää huolta siitä, ettei lauantain ottelun heikko alku toistu tällä kertaa. Jos sen sijaan pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin mitä pelattiin suurimman osan pelistä lauantaina, olemme todella vahvoilla.

Otteluruuhkan tiivistyessä lähiaikoina saattaa myös olla odotettavissa jonkin verran rotaatiota avauskokoonpanoon. Gómezin mukaan tärkeintä on löytää sopiva tasapaino mahdollisten muutosten ja hyvän vireen ylläpitämisen välillä.

– Olemme löytäneet hyvän sekoituksen avaukseen, mutta uskon, että kuun loppuun mennessä kaikki muutkin ovat saaneet peliaikaa. Tätä viestiä olemme myös pitäneet esillä joukkueen sisällä. Kaikkien on oltava valmiina tositoimiin jos kutsu käy. Viime pelissä esimerkiksi ”Mosku” (Mosawer Ahadi) tuli hienosti kentälle heti viiden minuutin jälkeen. Se on juuri sitä asennetta, jota meiltä kaikilta täytyy löytyä, hän totesi.