Skip to main content

11.9.2021 HIFK – AC Oulu 3-1 (3-1)

Maalit:
9’ 0-1 Samu Alanko (Usman Sale)
22’ 1-1 Keaton Isaksson (Moshtagh Yaghoubi)
36’ 2-1 Keaton Isaksson (Kei Kamara)
39’ 3-1 Jusif Ali (Jake Dunwoody)

HIFK sai lauantaina viikon toisessa kotiottelussaan vastaansa AC Oulun. Tiistaina SJK:n kaatanut kotijoukkue tuli otteluun Veikkausliigan sarjataulukon kuudennelta sijalta, kun taas oululaiset majailivat kolme sijaa HIFK:ta alempana. AC Oulu tuli Helsinkiin vierailulle neljän tappiottoman ottelun putkessa.

Ottelu käynnistyi HIFK:n kannalta haastavasti. Espanjalaispuolustaja Pipe Sáez joutui loukkaantumisen takia tulemaan vaihtoon jo kuudennella minuutilla. Hänen paikkansa kentällä otti kauden kahdeksannen ottelunsa pelannut Mosawer Ahadi.

Muutama minuutti vaihdon jälkeen vierasjoukkue nousi ottelussa kuskin paikalle. Usman Sale tarjoili oikealta keskellä päivystäneelle Samu Alangolle, joka laukauksellaan ohitti HIFK-vahti Calum Wardin. Maali oli 23-vuotiaalle hyökkääjälle tämän kauden toinen.

HIFK kuittasi alun vastoinkäymiset ottelun 22. peliminuutilla erittäin kauniilla täysosumalla. Moshtagh Yaghoubi keskitti kulmalipun tuntumasta millintarkasti Keaton Isakssonille, joka maalin edestä puski kauden toisen Veikkausliigaosumansa vierasmaalin vasempaan nurkkaan.

Isaksson nousi avausjakson nimeksi, sillä hän onnistui toistamiseen ottelun 36. peliminuutilla. Maali syntyi Yaghoubin antaman vapaapotkun jatkotilanteesta. Vaparin vastaanottanut Kei Kamara keskitti ja Isaksson oli jälleen oikeaan aikaan päineen välissä.

Hetkeä myöhemmin Jusif Ali vei HIFK:n jo kahden maalin karkumatkalle Jake Dunwoodyn esityöstä. 21-vuotias vältti paitsioaseman, harhautti AC Oulun maalilla pelanneen Yann Fillionin ja laukoi pallon tyhjään maaliin. 3-1 säilyi myös taukotilanteena.

HIFK onnistui tiiviillä puolustuksellaan pitämään johtonsa aina ottelun loppuun asti. Kolme sarjapistettä yhdistettynä sopiviin tuloksiin muilta paikkakunnilta tarkoitti sitä, että HIFK nousi Veikkausliigassa viidenneksi. Kuudentena oleva FC Lahti on yhden pisteen päässä, mutta sillä on kaksi ottelua HIFK:ta enemmän pelattuna.

Päävalmentaja Joaquín Gómez oli alusta huolimatta tyytyväinen mies ottelun jälkeen:

– Ensimmäiset 15 minuuttia olivat varmaan meidän huonoimmat 15 minuuttia pitkään aikaan. Emme olleet alussa ihan parhaimmillamme, joten sitä täytyy ensi ottelussa parantaa. Osoitimme sen jälkeen vahvaa luonnetta, kun pystyimme nousemaan vaikeuksien yli.

– Näytämme todella vaarallisilta tällä hetkellä. Esimerkiksi Keaton (Isaksson) on tehnyt hyvää työtä koko kauden, muttei ole siitä huolimatta saanut onnistumisia maalien muodossa. Olen todella iloinen hänen puolestaan tämän ottelun maaleista. Tästä on hyvä jatkaa kohti tiistaita, jolloin toivottavasti otamme neljännen perättäisen voittomme, hän sanoi.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan jo tiistaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu käynnistyy klo 18.30 Ratinan stadionilla ja näkyy suorana Ruutu-palvelun kautta.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila (C)
5 Pipe Sáez (6’ 70 Mosawer Ahadi)
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (82’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (82’ 11 Aatu Kujanpää)
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover (65’ 17 Jani Bäckman)

Vaihdossa: 1 Markus Uusitalo (mv), 8 Jukka Halme, 16 Tino Palmasto.