Skip to main content

4.7.2021 klo 18.30 IFK Mariehamn – HIFK, Wiklöf Holding Arena

HIFK:n kahden ottelun viikon toinen etappi lähestyy, kun se sunnuntaina matkustaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Kahden IFK-seuran välinen Veikkausliigaottelu käynnistyy Wiklöf Holding Arenalla klo 18.30. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

Stadilaisilla ei ole jäänyt paljon palautumisaikaa edellisestä ottelusta, sillä keskiviikkona joukkue pelasi tämän kauden ensimmäisen Stadin Derbyn HJK:ta vastaan. Paikallispeli oli tasainen, mutta Filip Valencicin ensimmäisen puoliajan loppuminuuttien vaparimaali riitti kolmeen pisteeseen HJK:n hyväksi. HIFK:lle 0-1-tappio derbyssä oli vasta joukkueen toinen tämän kauden Veikkausliigassa.

Macario Hing-Gloverille tuomittiin punainen kortti toisen puoliajan alussa ja on täten sivussa sunnuntain IFK Mariehamn-kohtaamisesta pelikiellon takia. Myös Pipe Sáezilla on vielä pelikieltoa yhden ottelun verran kärsimättä. Poissaolot eivät ole suuremmin vaikuttaneet joukkueen peliesityksiin, sillä uusia vastuunkantajia on noussut esiin HIFK:n ryhmästä. Mosawer Ahadi oli ensimmäistä kertaa avauksessa HJK:ta vastaan samalla kun Jean-Claude Mabinda puolestaan pelasi ensimmäiset Veikkausliigaminuuttinsa derbyn toisella puoliajalla.

Derbytappion myötä HIFK putosi Veikkausliigan sarjataulukossa pari pykälää alaspäin ja on nyt kuudentena 15 pisteen turvin. Sarjan keskikasti on kuitenkin erittäin tasainen, sillä neljännen ja kahdeksannen sijan välillä on tällä hetkellä eroa ainoastaan seitsemän pisteen verran.

IFK Mariehamnin lupaavasti kahdella voitolla alkanut kausi on kääntynyt varsin synkkään kierteeseen. Toukokuun puolivälissä käynnistynyt tappioputki on nyt seitsemän ottelun mittainen, minkä vuoksi maarianhaminalaiset löytyvät Veikkausliigan kuntopuntarin viimeiseltä sijalta. Entistä vaikeammaksi joukkueen tilanteen tekee se, ettei se ole onnistunut maalinteossa kertaakaan tappioputkensa aikana. Omissa on sen sijaan kolissut peräti 16 kertaa seitsemän edellisen ottelun aikana.

Ahvenanmaalaisilla on nyt takanaan kaksi perättäistä ottelua SJK:ta vastaan. Seinäjokelaiset hakivat juhannuksen alla 0-1-vierasvoiton Maarianhaminasta, ja keskiviikkona lopputuloksena oli puolestaan 3-0 SJK:n hyväksi Seinäjoella.

Lukas Syberyjskin valmentama IFK Mariehamn löytyy sijalta kymmenen sarjataulukosta. HIFK saa sunnuntaina vastaansa nälkäisen joukkueen, joka varmasti haluaa katkaista pitkän tappioputkensa kotiyleisönsä edessä.

– He olisivat esitystensä puolesta voineet saada mukaansa pisteitä muutamista edellisistä otteluistaan. IFK Mariehamn on vaikea joukkue, joka pyrkii tekemään pelin hankalaksi vastustajalleen. Pelistä ei tule helppoa, mutta olemme luottavaisin mielin sen suhteen, että pystymme ottamaan kolme pistettä siitä mukaamme, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Meidän osalta on tärkeää pitää energiatasot ja intensiteetti korkeana. Uskon, että peli silloin menee heille vaikeaksi. Heillä on takanaan kaksi kovaa peliä SJK:ta vastaan. Meidän täytyy varmistaa, että tempo ja aggressiivisuus ovat korkealla tasolla koko ajan. Jos onnistumme siinä, olemme vahvoilla, hän jatkaa.

Koko haastattelu on katsottavissa alta.