Skip to main content

4.7.2021 kl. 18.30 IFK Mariehamn – HIFK, Wiklöf Holding Arena

Den andra etappen på HIFK:s två matchers vecka närmar sig då man på söndag reser till Åland för att där möta IFK Mariehamn. Kamratmötet inleds klockan 18.30 på Wiklöf Holding Arena. Man kan se matchen direkt via Ruutu.

HIFK har inte haft mycket tid för återhämtning inför matchen eftersom man i onsdags mötte HJK i säsongens första Helsingforsderby. Det var en jämn match, men ett frisparksmål à la Filip Valencic i slutet av första halvlek räckte för att HJK skulle kunna ta tre poäng. För HIFK var 0-1 mot HJK först lagets andra förlust för säsongen.

Macario Hing-Glover tog rött kort i början av andra halvlek och står därmed utanför laguppställningen mot IFK Mariehamn på söndag. Även Pipe Sáez är borta eftersom han fortfarande har en match kvar på sin respektive avstängning. Trots att flera spelare varit frånvarande har lagets prestationer inte påverkats i och med att nya ansvarstagare stigit fram. Mosawer Ahadi var för första gången med i startelvan mot HJK samtidigt som Jean-Claude Mabinda spelade sina första ligaminuter under derbyts andra halvlek.

Förlusten innebar i alla fall att HIFK föll två pinnhål nedåt i tabellen, där man just nu ligger sjätte med 15 poäng. Mellanskiktet i tabellen är dock väldigt jämnt. Det är endast sju poängs skillnad mellan fjärdeplatsen och åttondeplatsen för tillfället.

IFK Mariehamn hade en lovande inledning på säsongen med två vinster, men nu har säsongen istället gått väldigt tungt framåt. Man har förlorat hela sju matcher i följd, vilket också gör IFK Mariehamn till det formsvagaste laget i Veikkausliiga för tillfället. Lagets senaste vinst dateras till den 9 maj. Det som gör läget ännu svårare är att man inte lyckats göra ett enda mål på dessa sju förlustmatcher, medan man samtidigt släppt in hela 16 bollar under samma tidsperiod.

Nu kommer IFK Mariehamn till Kamratmötet med två raka matcher mot SJK i bagaget. Seinäjokilaget vann med 0-1 i Mariehamn inför midsommar, medan det blev 3-0 uppe i Seinäjoki i onsdags.

Lukas Syberyjskis trupp hittas just nu på en tiondeplats i tabellen. På söndag möter HIFK med säkerhet ett hungrigt lag, som vill bryta den långa förlustsviten inför sin hemmapublik.

”- Sett till deras insatser hade de nog kunnat få med sig poäng från några av de senaste matcherna. IFK Mariehamn är ett tufft lag som strävar efter att göra spelet svårt för sina motståndare. Det blir ingen lätt match, men vi litar på att vi kommer att kunna ta tre poäng med oss, säger HIFK-tränaren Joaquín Gómez.

– För oss är det viktigt att hålla energi- och intensitetsnivån hög. Då tror jag att det blir en svår match för dem. De har två hårda matcher mot SJK bakom sig. Vi måste försäkra oss om att hålla ett högt tempo och att vara aggressiva. Om vi lyckas med det är vi starka, fortsätter han.

Se hela intervjun här nedanför.