Skip to main content

Tre förändringar i kontraktsläget för HIFK:s herrlag är aktuella i dagsläget. Anfallaren Erikson Carlos lånas ut till KTP medan försvararen Selman El Baset återvänder till FC Ingolstadt. Målvakten Markus Uusitalos låneavtal från FC Honka fortsätter fram till slutet av den pågående säsongen.

Erikson Carlos lånas ut till KTP, El Baset återvänder till Tyskland

Den brasilianska anfallaren Erikson Carlos flyttade till HIFK inför säsongen 2019. Under sin första HIFK-säsong var han lagets bästa målskytt med sina tio mål. Säsongen 2020 blev dessvärre förstörd på grund av en svår skada. I år har 26-åringens speltid blivit liten och därför blev en lånetransfer till KTP:s Veikkausliigalag aktuell. En option över den kommande säsongen finns inskriven i avtalet mellan HIFK och Erikson Carlos.

– ”Tiquinho” är en överraskande spelare med mycket potential. Han kommer säkert att förstärka KTP:s anfall. Vi valde den här lösningen eftersom vi som fotbollsklubb har ett ansvar för spelarnas utveckling. Hans speltid hos oss har varit liten i år, så viktigast av allt just nu är att han kommer in i en regelbunden spelrytm efter flera ostadiga månader, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

Samtidigt kan vi också berätta att Selman El Baset har lämnat laget. Han var utlånad från FC Ingolstadt innan den tyska klubben för några veckor sedan valde att kalla honom tillbaka. 20-åringen lyckades inte få speltid i Veikkausliiga.

– Selman är en storväxt vänsterfotad mittback som jobbade med en attityd av toppnivå under hela sin tid här. Nu får han den speltid han behöver i en bekant miljö. Han blev direkt i början av juli erbjuden speltid i FC Ingolstadts reservlag, säger Lönnström.

Uusitalo fortsätter i HIFK

Målvakten Markus Uusitalo, som spelat sju Veikkausliigamatcher den här säsongen, fortsätter i HIFK fram till slutet av den pågående säsongen. 24-åringen har gjort väl ifrån sig i de matcher han spelat. Han kom till HIFK med ett låneavtal från FC Honka i januari. Avtalet var preliminärt gjort för hela säsongen, men Esboklubben hade rätt att kalla tillbaka Uusitalo vid slutet av juni. Nu har klubbarna kommit överens om att förlänga utlåningen fram till slutet av oktober.

– Markus har spelat bra hos oss, så vi ville självklart ha kvar honom här. Det är fint att vi kunde nå ett avtal med FC Honka, konstaterar Lönnström.