Skip to main content

12.7. klo 18.30 HIFK – FC Lahti, Bolt Arena

HIFK on valmiina palaamaan kotikentälleen kesäisen Ahvenanmaan vierasmatkansa jälkeen. Maanantaina 12. heinäkuuta se saa vastaansa Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla neljä majailevan FC Lahden. Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tämän kauden Veikkausliigassa. Lippuja otteluun on myynnissä Lippupisteen kanavissa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen pelattiin muutama viikko sitten Lahden stadionilla. HIFK sai silloin mukaansa yhden sarjapisteen maalittomaan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen. Ottelun loppupuolella punaisen kortin saanut Pipe Sáez on nyt kärsinyt pelikieltonsa ja on maanantaina jälleen HIFK:n valmennusjohdon käytettävissä. Macario Hing-Gloverilla on puolestaan vielä pelikieltoa yhden ottelun verran kärsimättä.

Parin viikon takaisen lopputuloksen myötä HIFK ei vieläkään onnistunut päättämään pitkää voitotonta putkeaan juuri FC Lahtea vastaan Veikkausliigassa. Tähtirintojen edellinen voitto joukkueiden välisissä kohtaamisissa Veikkausliigassa on syksyltä 2015. Suomen Cupin puolella HIFK puolestaan onnistui voittamaan lahtelaiset helmikuussa pelatussa lohkovaiheen ottelussa.

Edellisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen FC Lahti on jatkanut tuloksellisesti vahvoja otteitaan. Kesäkuun viimeisenä päivänä joukkue tasasi pisteet sarjataulukossa tällä hetkellä toisena olevaa FC Interiä vastaan. Viikko sitten sunnuntaina lahtelaiset käänsivät tappioaseman voitoksi lukemin 2-1 kotona SJK:ta vastaan Macoumba Kandjin ja Jasin Assehnoun maaleilla. Yhdeksän Veikkausliigaottelua tällä kaudella pelanneelle Assehnounille maali oli tämän kauden neljäs.

FC Lahden edellisin tappio on toukokuulta, kun sen vierasreissu Helsinkiin HJK:n vieraaksi ei tuottanut joukkueelle sarjapisteitä.

HIFK on viime aikoina pelannut erittäin vähämaalisia kamppailuita, eikä ole onnistunut maalinteossa kolmen edelliskierroksen aikana. Vaikka hyökkäyspelissä on esiintynyt tehottomuutta, on puolustus sen sijaan toiminut hyvin, sillä omiin on saman aikajakson aikana mennyt ainoastaan yksi maali. Sarjataulukossa HIFK on ennen FC Lahti-ottelua sijalla seitsemän – tosin ainoastaan kahden pisteen päässä sarjan nelossijasta. Voittamalla maanantaina se pystyisi siis nousemaan lahtelaisten ohi Veikkausliigan sarjataulukossa.

Päävalmentaja Joaquín Gómezin mukaan edessä on tärkeä ottelu kahden vahvan joukkueen välillä:

– Näimme viimeksi, että FC Lahti on erittäin kilpailukykyinen joukkue, joka muistuttaa meidän joukkuetta monella tapaa. Pyrimme molemmat aina tekemään pelin hankalaksi vastustajille. Huomenna on edessä vaikea ottelu. Viimeksi meillä oli hyvä ote pelistä FC Lahtea vastaan ja onnistuimme luomaan muutamia hyviä paikkoja. Toivottavasti pystymme muuttamaan nuo paikat maaleiksi huomenna.

HIFK:lle maanantain ottelu on tämän kauden yhdestoista, mikä tarkoittaa Veikkausliigan runkosarjan puolivälin täyttymistä. Nouseminen pari pykälää sarjataulukossa on Gómezin mukaan luonnollisesti tuomassa joukkueelle lisää energiaa ja voitonhalua ennen kauden toista Veikkausliigaottelua FC Lahtea vastaan.

– Tammikuussa olisi voinut olla vaikea uskoa, että olemme runkosarjan puolivälin tienoilla näillä sijoilla. Me olemme kuitenkin alusta lähtien lähtenyt pelaamaan näistä sijoista ja ansaimme hyvän sijoituksen esitystemme perusteella. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta voittaisimme huomenna. Se, että olemme mukana pelaamassa sijoituksesta sarjataulukon ylemmässä päässä on samalla hieno palkinto sille kovalle työlle, jota pelaajat ja kaikki muut meidän seurassa ovat tehneet viimeisen puolen vuoden aikana, Gómez sanoo.

Koko haastattelu on katsottavissa ohessa.