Skip to main content

12.7. HIFK – FC Lahti 0-1 (0-0)

HIFK palasi Bolt Arenalle reilun viikon mittaisen ottelutauon jälkeen. Vastustajaksi maanantai-illan kovatasoiseen kamppailuun saapui sarjanelonen FC Lahti, joka on pelannut seitsemän perättäistä Veikkausliigaottelua ilman tappioita. HIFK tuli otteluun seitsemänneltä sijalta kaksi pistettä lahtelaisia vieraitaan perässä. Joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin Lahdessa ennen juhannusta.

FC Lahti tiedotti ennen peliä, että neljä maalia ennen illan ottelua tällä kaudella viimeistellyt Jasin Assehnoun olisi siirtymässä uuteen osoitteeseen HIFK-pelin jälkeen.

HIFK tuli otteluun kolmen topparin linjalla, jossa kuitenkin tänään nähtiin ainoastaan yksi kyseisessä roolissa urallaan tavanomaisemmin esiintynyt pelaaja. Aldayr Hernándezin kanssa alakerrassa pelasivat Matej Hradecký ja Jukka Halme.

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi Bolt Arenan yleisölle viihdyttävää jalkapalloa kahden tasaisen joukkueen välillä. Molemmilla oli omat tilanteensa: HIFK:n osalta Jake Dunwoodyn alun pusku sekä Jean-Claude Mabindan avopaikka aivan Antonio Regueron edessä olivat lähellä johtomaalin tekemistä. Vierasjoukkueen puolella vaarallisimmat paikat avautuivat Assehnounin ohella Macoumba Kandjille. Tasaisen puoliajan päätteeksi tasatilanne oli kuitenkin varsin oikeutettu taukotulos.

Ottelun ainutta maalia saatiin odottaa toisen puoliajan loppupuolelle asti. Ajoittain niskan päällä ottelun toisella jaksolla ollut HIFK koki takaiskun, kun Kandji keskitti oikealta ja Assehnoun viimeisteli maalinedustalta. Osuma riitti lahtelaisille kolmen sarjapisteen varmistamiseen.

– Olemme nyt yhdentoista ottelun aikana pelanneet riittävän hyvin, jotta voimme olla mukana taistelemassa sijoituksesta sarjan paremmalla puoliskolla muiden kärkijoukkueiden kanssa. FC Lahti on hyvä joukkue ja olisin kyllä yllättynyt, mikäli he eivät saavuta europaikkaa tällä kaudella. Me emme ole kovinkaan kaukana siitä, että olisimme oikein hyvä joukkue. Meidän täytyy vaan jatkaa töitä ja parantaa, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez kommentoi ottelun jälkeen.

Sekä HIFK että FC Lahti säilyvät maanantain kierroksen jälkeen ottelua edeltävillä sijoillaan sarjataulukossa. HIFK pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä, kun se maanantaina 19.7. kohtaa FC Interin vieraskentällä Turussa.

Maalit:
77′ 0-1 Jasin Assehnoun (Macoumba Kandji)

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody (66’ 3 Sakari Mattila)
7 Jusif Ali (86’ 99 Jeremiah Streng)
8 Jukka Halme (C)
10 Moshtagh Yaghoubi
15 Jean-Claude Mabinda
17 Jani Bäckman (80’ 11 Aatu Kujanpää)
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (80’ 9 Juanan Entrena)

Vaihtopelaajat: 4 Hannu Patronen, 35 Calum Ward (mv), 70 Mosawer Ahadi.