Skip to main content

4.7.2021 IFK Mariehamn – HIFK 0-0 (0-0)

HIFK käynnisti heinäkuun Veikkausliigaottelut sunnuntaina Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan. Joukkueet tulivat IFK-seurojen väliseen kohtaamiseen erilaisista lähtökohdista. HIFK oli ottelun alla kuudentena 15 pisteen turvin, kun taas IFK Mariehamn tuli kamppailuun seitsemän ottelun tappioputkessa sijalta kymmenen. Maarianhaminalaisjoukkueen pistesaldo näytti kuutta pistettä ennen sunnuntai-illan kierrosta.

Punapaitainen vierasjoukkue otti peliin haltuunsa jo tavanomaiseksi käyneen pallonhallinnan ja lyhyiden syöttöjen myötä. Wing back-pelaajat Pipe Sáez ja Macario Hing-Glover olivat tänään pelikieltojensa takia sivussa. Mosawer Ahadi vasemmalla ja Jean-Claude Mabinda oikealla ottivat nämä roolit haltuunsa Ahvenanmaalla.

Ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Mabinda aiheutti ajoittain nopeudellaan vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle. Myös Ahadi oli hyvin esillä pelissä. Hän pääsi 32 minuutin kohdalla puskemaan Jake Dunwoodyn antaman keskityksen kohti maalia, mutta kotijoukkueen maalivahti Oskari Forsman nappasi pallon ilmasta näppeihinsä.

Kotijoukkueellakin oli omat tilanteensa avausjakson aikana. Mohammed Abubakari ja Kennedy Igboananike olivat hyvällä pelipäällä, ja jälkimmäinen sai pallon toimitettua verkon perukoille asti 25 minuutin kohdalla. Tilanne oli kuitenkin paitsio, joten toinen puoliaika käynnistyi maalittomassa tasatilanteessa.

IFK Mariehamn oli pirteämpi heti tauon jälkeen ja onnistui luomaan useita tilanteita hyökkäyspäässä. Paikkoja syntyi Yanga Balisolle, Igboananikelle ja Elias Mastokankaalle, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan viimeistelyssä. Saarelaisten pitkä ja karvas maaliton putki sai jatkoa paikoista huolimatta.

Toisessa päädyssä ahvenanmaalaiset onnistuivat sen sijaan paremmin, kun he matalalla puolustuksellaan pystyivät pitämään HIFK:n poissa vaarallisilta tekopaikoilta. HIFK:n yksi parhaimmista paikoista koko pelissä nähtiin vasta viimeisen kympin aikana. Kentälle vaihdettu Jusif Ali keskitti vasemmalta ja niin ikään vaihdosta tullut Juanan Entrena liukui kohti palloa ollen kuitenkin niukasti myöhässä tilanteessa. Espanjalainen ei ehtinyt palloon, ja voittomaali jäi syntymättä.

Lopulta ottelu päättyi tasuriin kahden viime aikoina maalinteon kanssa tuskailleen joukkueen välillä. IFK Mariehamn sai tappioputkensa poikki, mutta on edelleen kahdeksan ottelun maalittomassa putkessa. HIFK:lle tämä oli kolmas maaliton ottelu putkeen.

HIFK-leirissä oltiin pettyneitä siihen, ettei kolme sarjapistettä tarttunut joukkueen haaviin Ahvenanmaalla.

– Ainut hyvä juttu tänään oli, että oma maali pysyi puhtaana. Pitää olla vastustajan boksissa tehokkaampi. Viimeiset syötöt, kun ne saadaan paremmiksi, niin kyllä me silloin saadaan kolme pistettä seuraavassa matsissa, sanoi Moshtagh Yaghoubi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

– Tiesimme, että tästä tulisi meille vaikea ottelu. He tekevät usein pelin vastustajalle vaikeaksi. Minusta tämä tuntuu turhauttavalta, sillä me hallitsimme mielestäni peliä. Siksi tuntuukin turhauttavalta, ettei saatu kolme pistettä mukaamme täältä, kommentoi HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

HIFK jää nyt reilun viikon mittaiselle ottelutauolle ennen seuraavaa koitosta. Joukkue kohtaa FC Lahden Helsingissä maanantaina 12.7. klo 18.30.

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
6 Jake Dunwoody
8 Jukka Halme (C)
10 Moshtagh Yaghoubi
11 Aatu Kujanpää (46’ 99 Jeremiah Streng)
15 Jean-Claude Mabinda (71’ 9 Juanan Entrena)
16 Tino Palmasto
17 Jani Bäckman (62’ 7 Jusif Ali)
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
70 Mosawer Ahadi

Vaihtopelaajat: 4 Hannu Patronen, 14 Erikson Carlos, 35 Calum Ward (mv).