Skip to main content

19.7.2021 FC Inter – HIFK 0-1 (0-0)

HIFK avasi kahden ottelun viikkonsa matkustamalla Turkuun FC Interin vieraaksi. Kuusi sarjapistettä erotti joukkueet toisistaan ennen maanantai-illan kamppailua: FC Inter oli sarjassa kolmantena 22 pisteen turvin, kun taas HIFK asteli Veritas Stadionin nurmelle seitsemänneltä sijalta 16 pistettä keränneenä. FC Inter voitti toukokuussa joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Helsingissä tuloksella 1-4.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen tapaan pallonhallinnasta vastasi HIFK, joka liikutti palloa nurmen pintaa pitkin pitäen siten vastustajan poissa tekopaikoilta. Viimeisellä kolmanneksella ratkaisut jättivät kuitenkin edelleen toivomisen varaa. Kun puolustuspeli samalla oli totutun vahvaa, oli ensimmäisen puoliajan maaliton tulos varsin oikeutettu. Veritas Stadionin yleisö sai seurata laadukasta jalkapalloa Turun illassa.

24 minuuttia tauon päättymisen jälkeen HIFK:n pallonhallinta tuotti vihdoin tulosta myös taululla. Moshtagh Yaghoubi antoi kulman, jonka jälkitilanteesta Jake Dunwoody pääsi pommittamaan ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa. Helpotus oli HIFK:lle suuri, sillä joukkue sai katkaistua neljän ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Joukkue joutui tekemään pitkän työpäivän kolmen pisteen eteen. FC Inter sai pallon vielä pariinkin otteeseen verkon perukoille, mutta paitsio- ja vapaapotkuvihellykset pelastivat HIFK:n. Kolme pistettä matkusti Helsinkiin Dunwoodyn upean osuman myötä. HIFK:lle tämä oli joukkueen kautta aikojen ensimmäinen vierasvoitto FC Interiä vastaan Veikkausliigassa.

– Meillä on ollut hankalat viikot tulosten puolesta. Tänään me todistettiin olevamme hyvä joukkue ja ansaitsimme voittaa. Oli aivan upeaa saada tämä voitto meidän kannattajille. Ensimmäinen maalini IFK:ssa oli tietysti ylpeyden hetki minulle ja perheelleni, Dunwoody kommentoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

HIFK nousee kuudenneksi 19 pisteen saldolla. Seuraava ottelu pelataan 23.7. KTP:ta vastaan kotikentällä. Liput otteluun myy Lippupiste.

Maalit:
69’ 0-1 Jake Dunwoody

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
8 Jukka Halme (C)
9 Juanan Entrena (76’ 99 Jeremiah Streng)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (54’ 7 Jusif Ali)
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda, 16 Tino Palmasto, 35 Calum Ward (mv), 70 Mosawer Ahadi.