Skip to main content

19.7.2021 FC Inter – HIFK 0-1 (0-0)

HIFK öppnade sin två matchers vecka med en bortamatch mot FC Inter i Åbo. Inför matchen låg lagen sex poäng ifrån varandra: FC Inter låg trea med 22 poäng, medan HIFK låg sjua med 16 poäng. Det var årets andra möte mellan lagen. I maj tog FC Inter med sig tre poäng från Helsingfors med 1-4, så HIFK var fast beslutet att ta revansch.

Precis som senast var det HIFK som höll i bollen och på det sättet kunde man förhindra motståndarnas framfart till farliga målchanser. På den sista tredjedelen hade HIFK dock fortfarande en hel del utrymme för förbättring speciellt under matchens första halva. Å andra sidan var försvarsspelet starkt och därmed var 0-0 ett rättvist resultat vid paus. Veritas Stadions publik fick njuta av bra fotboll mellan två jämnstarka lag.

24 minuter in i andra halvlek fick HIFK äntligen utdelning för sin bollkontroll. Moshtagh Yaghoubis hörna gick via hemmalagets spelare till Jake Dunwoody, som dundrade in sitt första mål i Veikkausliiga. Det var en stor lättnad för HIFK som nu kunde bryta sin fyra matcher långa mållösa svit.

Laget fick jobba hårt för tre poäng. FC Inter fick in bollen i mål ett par gånger, men offside- och frisparksdomslut gick denna gång HIFK:s väg. Därmed åkte poängen till Helsingfors tack vare Dunwoodys fina fullträff. För HIFK var det här alla tiders första bortaseger över FC Inter på Veikkausliiganivå. Nu ligger HIFK sjätte med sex poäng.

– Vi har haft tuffa veckor sett till våra resultat. Idag bevisade vi att vi är ett bra lag och att vi förtjänade att vinna. Det var alldeles fantastiskt att få den här vinsten till våra supportrar. Mitt första IFK-mål är självklart också något att vara stolt över både för mig och min familj, sade Dunwoody i Ruutus intervju efter matchen.

HIFK spelar följande gång hemma mot KTP den 23.7. Biljetter till matchen kan köpas via Lippupiste.

Mål:
69’ 0-1 Jake Dunwoody

HIFK:s startelva:
1 Markus Uusitalo (mv)
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
8 Jukka Halme (C)
9 Juanan Entrena (76’ 99 Jeremiah Streng)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (54’ 7 Jusif Ali)
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
88 Macario Hing-Glover

Avbytare: 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda, 16 Tino Palmasto, 35 Calum Ward (mv), 70 Mosawer Ahadi.