Skip to main content

30.6.2021 HIFK – HJK 0-1 (0-1)

HIFK kohtasi keskiviikkoiltana paikallisvastustajansa ennakkoon nähden kiihkeässä ja tasaisessa Stadin Derbyssä. Joukkueet lähtivät kamppailuun Veikkausliigan sarjataulukon kärkipäästä: HJK kärkisijalta ja HIFK puolestaan neljänneltä sijalta.

Ottelu käynnistyi ennakko-odotusten mukaisesti kovalla intensiteetillä heti ensimmäisestä minuutista lähtien. HJK:lla oli muutamia vaarallisia tekopaikkoja ensimmäisellä kympillä, mutta Calum Ward ja Jani Bäckman pystyivät hienoilla puolustuspään suorituksillaan pitämään huolen siitä, ettei HJK onnistunut tekemään aikaista johtomaalia. Kentän toisessa päädyssä Jukka Halme pääsi yhdeksän minuutin kohdalla kokeilemaan vetoa, joka meni noin metrin verran ohi maalin oikealla puolella.

Kokonaisuutena ensimmäisestä puoliajasta kehkeytyi puolustusvoittoinen taistelu HIFK:lle. Joukkue onnistui peittämään HJK:n luomat paikat lähes tauolle asti. 39 minuutin kohdalla vieraat nousivat yhden maalin johtoasemaan Filip Valencicin vapaapotkumaalilla. 0-1-johto jäi myös taukolukemiksi.

Puolustusasetelma kävi entistä hankalammaksi heti toisen puoliajan alussa. Tuomari teki kovan ratkaisun näyttäessään suoraa punaista korttia Macario Hing-Gloverille ottelun 49. peliminuutilla. Amerikkalainen kaatoi läpi päässeen David Brownen juuri ennen kuudentoista rajaa, ja HIFK joutui yhden pelaajan alivoimalle.

Kahdeksan minuuttia ulosajosta HIFK:ssa nähtiin Veikkausliigadebytantti, kun seuran omissa junioreissa uransa aloittanut Jean-Claude Mabinda vaihdettiin kentälle. Tino Palmasto tuli tilanteessa vaihdon puolelle.

Vaihdosta tullut Aatu Kujanpää sai reilun 70 minuutin jälkeen loistavan paikan tasoitusmaaliin. Hänen laukomansa tulinen vapaapotku meni vain niukasti vasemmalta ohi henkeään haukkovan kannattajapäädyn edessä.

Vajaamiehisenä lähes koko toisen puoliajan pelannut HIFK ei muutamista yrityksistä huolimatta onnistunut nousemaan mukaan pistetaisteluun. Näin paikallisvastustaja HJK otti ensimmäisen kiinnityksen Stadin herruuteen tällä kaudella. HIFK putosi tappion myötä sarjataulukossa sijalle kuusi. HJK jatkaa kärjessä 31 pisteen turvin.

– Sanoin ottelun jälkeen pelaajille, että olen ylpeä heidän taistelustaan tänään. Myös yhden pelaajan alivoimalla olimme tarpeeksi rohkeita paineistamaan heitä ja pitämään palloa, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez kommentoi pelin jälkeen.

HIFK on seuraavan kerran tositoimissa jo sunnuntaina. Silloin edessä on matka Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi.

– Nyt täytyy vain mennä eteenpäin ja ottaa kolme pistettä sunnuntaina, Gómez sanoi haastattelun päätteeksi.

Koko haastattelu on katsottavissa alta.

Maalit:
39′ 0-1 Filip Valencic

HIFK:n avauskokoonpano:
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (64’ 11 Aatu Kujanpää)
8 Jukka Halme
10 Moshtagh Yaghoubi
16 Tino Palmasto (57’ 15 Jean-Claude Mabinda)
17 Jani Bäckman (C) (76’ 99 Jeremiah Streng)
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (76’ 14 Erikson Carlos)
35 Calum Ward (mv)
70 Mosawer Ahadi
88 Macario Hing-Glover (49’ kentältäpoisto)

Vaihtopelaajat: 1 Markus Uusitalo (mv), 9 Juanan Entrena.