Skip to main content

23.6.2021 klo 18.30 FC Lahti – HIFK, Lahden stadion

Seuraava Veikkausliigaottelu on HIFK:n osalta edessä keskiviikkona, jolloin Tähtirinnat matkustavat Lahteen vierasottelua varten. Neljäntenä taulukossa oleva HIFK kohtaa siellä viidentenä olevan FC Lahden klo 18.30 alkaen. Odotettavissa on tiukkaakin tiukempi taistelu kesäisessä säässä, sillä joukkueiden välillä on ainoastaan yksi sarjapiste ennen keskiviikkoillan kamppailua.

Veikkausliigassa kyseessä on näiden joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Suomen Cupin puolella HIFK ja FC Lahti pelasivat puolestaan samassa alkulohkossa helmikuussa. Silloin HIFK kaatoi lahtelaiset Talin hallissa lohkovaiheen viimeisellä kierroksella ja eteni jatkopeleihin. FC Lahti jäi lopulta tappion myötä alkulohkoon.

FC Lahti on yleisesti ollut HIFK:lle varsin vaikea vastus. HIFK:n edellisin voitto FC Lahtea vastaan Veikkausliigaottelussa on jo lähes kuusi vuotta vanha. Stadilaiset saivat syyskuussa 2015 täydet pisteet mukaansa Lahdesta 0-5-murskavoitolla, mutta sen jälkeen HIFK on aina joko joutunut tyytymään tasapeliin tai kärsinyt tappion lahtelaisia vastaan.

Alkukauden nimi huomisen kotijoukkueen osalta on ollut Jasin Assehnoun, joka on tehnyt kolme FC Lahden yhteensä kahdestatoista maalista tällä kaudella. HJK:sta siirtynyt maalivahti Antonio Reguero sekä FC Hongasta tulleet keskikenttäpelaaja Javi Hervas ja hyökkääjä Macoumba Kandji ovat kuuluneet FC Lahden vastuunkantajiin alkukauden aikana. Joukkue on parhaillaan hyvässä vireessä – sillä on käynnissä neljän ottelun putki ilman tappioita. Ennen edelliskierroksen tasapeliä FC Hakan vieraana Ilir Zenelin valmentama lahtelaisryhmä oli voittanut kolme peräkkäistä ottelua.

– Meillä on vahva puolustus, jolla on takanaan kaksi ottelua ilman päästettyjä maaleja. Olemme harjoitelleet puolustuspeliä paljon ja tehneet oikeita ratkaisuja kentällä. Sitä meidän täytyy jatkaa myös huomenna, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

Myös HIFK tulee juhannusta edeltävään vierasotteluun hyvävireisenä, sillä joukkue on voittanut kaksi edellistä Veikkausliigaotteluaan. Viime kierroksella FC Honka kaatui Bolt Arenalla 1-0 Jusif Alin maalilla. Ali on tällä hetkellä kahden ottelun maaliputkessa. Gómez kertoo ennakoivansa tasaista kohtaamista FC Lahtea vastaan.

– Molemmat joukkueet ovat aika samanlaisessa tilanteessa tällä hetkellä. Huomenna näemme, kumpi näistä kahdesta joukkueesta juuri nyt on hieman paremmassa vireessä.

HIFK on onnistunut tekemään avausmaalin jokaisessa tämän kauden Veikkausliigaottelussaan. Pystyykö joukkue jatkamaan tätä putkea myös keskiviikkona? Saako HIFK vihdoin napattua voiton FC Lahtea vastaan Veikkausliigassa? Entä miten vallitsevat hellekelit vaikuttavat joukkueiden peliin ja jaksamiseen? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia keskiviikkona klo 18.30 alkaen. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Ruudun kautta.

– Hellettä on tiedossa, ja se saattaa hieman vaikuttaa ottelun tempoon huomenna. Pelaajat eivät ole tottuneita näin kuumiin keleihin. Toivottavasti me olemme huomenna se joukkue, joka jaksaa hieman paremmin kuumuudessa, Gómez sanoo.