Skip to main content

23.6.2021 kl. 18.30 FC Lahti – HIFK, Lahtis stadion

HIFK:s följande match i Veikkausliiga står på programmet på onsdag, då laget åker till Lahtis för att där spela en bortamatch. Tabellfyran HIFK möter tabellfemman FC Lahti med start klockan 18.30. En väldigt tuff drabbning är med andra ord att vänta i och med att lagen endast har en poäng mellan sig i tabellen.

I Veikkausliigasammanhang är det här årets första möte mellan de här två lagen. I Finska Cupen spelade HIFK och FC Lahti i samma grupp i februari. Då vann HIFK i Talihallen under gruppspelets sista omgång och gick vidare till slutspelsskedet. FC Lahti blev till slut kvar i gruppen efter förlusten mot HIFK.

Över lag har FC Lahti varit ett svårt motstånd för HIFK. De Stjärnpryddas senaste vinst mot FC Lahti i en Veikkausliigamatch hittas nämligen nästan sex år bakåt i tiden. I september 2015 fick HIFK med sig en bortaseger med hela 0-5, men sen dess har det då antingen blivit oavgjort eller förlust för HIFK i lagens inbördes ligamöten.

Den klarast lysande stjärnan i FC Lahti har självfallet varit Jasin Assehnoun, som gjort tre av Lahtislagets totalt 12 mål i år. Forne HJK-målvakten Antonio Reguero samt FC Honka-flyttarna Javi Hervas (mittfält) och Macoumba Kandji (forward) har också hört till lagets främsta nyckelspelare under försäsongen. Dessutom är laget just nu i bra form efter att man spelat fyra raka matcher utan förluster. Innan den förra omgångens kryss mot FC Haka hade Ilir Zenelis Lahtislag vunnit tre matcher i följd.

– Vi har ett starkt försvar som har spelat två matcher utan att släppa in mål. Försvarsspelet har tränats och vi har gjort många bra lösningar på plan. Det måste vi fortsätta göra imorgon också, säger HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez.

Även HIFK:s formkurva ser fin ut inför onsdagens bortamatch efter att man vunnit sina två senaste matcher. Förra veckan besegrades FC Honka med 1-0 på Bolt Arena efter mål av Jusif Ali, som just nu är uppe i en två matcher lång målsvit. Gómez förväntar sig en jämn match mot FC Lahti imorgon.

– Båda lagen är på sätt och vis i ett liknande läge för tillfället. Imorgon får vi se vilketdera som just nu är starkare.

HIFK har lyckats göra matchens första mål i sina samtliga Veikkausliigakamper i år. Fortsätter den här sviten även på onsdag? Klarar HIFK äntligen av att vinna över FC Lahti i Veikkausliiga? Hur påverkar sommarvärmen spelet och spelarnas ork? De här frågorna får vi svar på imorgon från och med klockan 18.30. Matchen sänds direkt via Ruutu.

– Det kommer att bli varmt och det kan eventuellt påverka tempot en aning. Spelarna är inte så vana vid så här pass heta matchomständigheter. Förhoppningsvis är vi imorgon det lag som orkar lite bättre i det varma vädret, säger Gómez.