Skip to main content

HIFK:n naisten edustusjoukkue käynnistää sarjakautensa Kolmosessa sunnuntaina 13. kesäkuuta Malmin Palloseuraa vastaan Latokartanon tekonurmella. Joukkue on monessa mielessä samanlaisten aihepiirien äärellä kuin viime vuonnakin: sen selkeänä tavoitteena on nousu Kakkoseen kauden päätteeksi, ja sen kevätkausi on käytännössä ollut täysin jalkapalloton marraskuusta asti urheilun harrastamista verottaneiden koronarajoitusten takia.

Erojakin löytyy viimevuotiseen tilanteeseen verrattuna. Kolmen pisteen päähän nousuun oikeuttaneesta kakkossijasta joukkueen luotsannut päävalmentaja Jirijoonas ”Innu” Kanth siirtyi kauden päätteeksi PK-35:n junioriorganisaatioon. Pitkän taustan espoolaisessa jalkapalloilussa omaava Timo Lanki nimitettiin Kanthin seuraajaksi jo marraskuun puolivälissä. Lanki sai kovan ja laajan valmennus- ja taustatiimin tuekseen: valmentajana toimii HIFK:n futsalnaiset SM-hopealle valmentanut Ilkka ”Bruno” Somero, ja fyysisenä valmentajana puolestaan viime kauteen peliuransa päättänyt Veera Korjus. Miesten edustusjoukkueen maalivahti Martti Puolakainen valmentaa naisten edustuksen maalivahteja. Taustatiimiä täydentää joukkueenjohtaja Ville Ristola.

Pelaajiston puolella on myös nähty runsas määrä muutoksia viimevuotiseen ryhmään verrattuna. Jatkavia pelaajia ovat Melinda Andler, Bettina Stenbäck, Heidi Rajakko, Emma Rantamaa, Hanna Halonen, Iina Ahola, Aino Heikkinen, Elina Sjölinder, Mira Matilainen ja Hanni Häkkinen. Jatkavien runkopelaajien lisäksi ryhmään on liittynyt peräti 16 uutta peluria.

Maalivahtiosasto meni viime kauden päätteeksi kokonaan uuteen uskoon, sillä sekä Paula ”Pave” Romakkaniemi että Liisa Rahkola lähtivät eteenpäin uusien haasteiden pariin. HIFK:n maalille on toistaiseksi kiinnitetty Gnistania viime kaudella edustanut rovaniemeläislähtöinen Anni Turpeinen.

Puolustuslinjaa vahvistamaan IFK:hon täksi kaudeksi liittyi PK-35 Helsingin kasvatit Ria Holstein sekä Livia Valtonen. Molemmat puolustajat pitivät muutaman vuoden taukoa jalkapallosta, kunnes kiinnostuivat joukkueesta ja innostuivat IFK:n asettamista tavoitteista nostaa naisten joukkue Kakkoseen. Joukkueen uusin vahvistus on HPS:n organisaatiosta siirtynyt Julia Säppi. Puolustuspään pelaaja harjoitteli ja pelasi viime kaudella Ykkösessä, kunnes liittyi IFK:n pelaajavahvuuteen kesäkuussa.

– Kauteen valmistautuminen on ollut hyvässä tahdissa ja pelitapaa on hiottu viimeisten treenien ajan huolella. Odotan innolla kauden ensimmäistä peliä, on kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan, sanoo joukkueen viimeisin vahvistus ja laitapakkina viihtyvä Säppi.

– Tosi hyvillä ja odottavaisin mielin kauden ensimmäiseen matsiin. Ollaan treenattu hyvin ja luulen, että se varmasti myös tulee näkymään kentällä. Voitto ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, joten sen eteen pitää tehdä paljon työtä ja pistää itsemme täysillä likoon, Valtonen sanoo.

Keskikentälle täksi kaudeksi saatiin useampi pelaaja, joista Jasmine Stubbe edusti myös IFK:n futsalin hopeajoukkuetta kuluneella kaudella. Stubben lisäksi keskikentällä ja wingbackinä viihtyvä Petra Suutarinen siirtyi IFK:ssa myös jalkapallon puolelle futsaljoukkueesta, mutta nähdään kentillä vasta loppuvuodesta loukkaantumisen vuoksi.

Täksi kaudeksi HIFK:hon siirtyi myös FC Hongan Kakkosen joukkuetta edustanut kymppipaikan pelaaja Lotta Lanki sekä PK-35:stä tullut Jessica Nyberg. Espoosta Lankin lisäksi joukkuetta täyttämään saapui FC Espoosta laidalla pelaava Aino Salmi.

Laitapelaajat Tuija Kärkkäinen, joka pelasi useamman vuoden Puodinkylän Valtissa myös kapteenina, sekä vasemmalla pelaava Selja Ryöppy, joka on viime vuodet vaikuttanut ulkomaalaisissa jalkapalloseuroissa, nähdään punapaidoissa tällä kaudella. Lisäksi VanPassa aiemmin pelannut Taru Pyykkönen siirtyi vahvistamaan hyökkäyksiä laidalle.

Tähtipaidan hyökkäyspäässä vetää tänä vuonna päällensä myös PK-35 Vantaan Kansallisen Liigan joukkueessa kokemusta kartuttanut keskikentän peluri Tytti Kemppainen, joka viihtyy myös hyvin laitahyökkääjänä. Aiemmin Kemppainen pelasi myös Ykkösessä vantaalaisseurassa sekä Kakkosessa NJS:ssä. Lappeenrannan PEPOn kasvatti Pihla Hyvärinen, joka pelasi viime kaudella Kakkosessa keskikentällä ja kärjessä lisää myös hyökkäysvoimaa IFK:hon. Lisäksi Pirkanmaalta saapunut jokaisella sektorilla pelannut Laura Toivainen, joka vaikutti mm. TamUssa sekä Ylöjärven Ilveksessä, vahvistaa IFK:n pelaajarinkiä tällä kaudella.

Kapteeneiksi täksi kaudeksi valitussa kolmikossa on viime kaudelta tutut Rantamaa, Rajakko sekä puolustuslinjan uusi vahvistus Holstein.

– Ollaan koko kapteeniston puolesta ihan järjettömän innoissamme tästä vastuutehtävästä ja tulevasta kaudesta! Itselläni kerta on ensimmäinen kapteenin roolissa, mutta se tuntui oikeastaan tosi luontevalta heti alusta lähtien. Iso kunnia kantaa kapteenin nauhaa varsinkin, kun saa olla näin taitavan ja motivoituneen joukkueen johtokolmikossa. Toivottavasti päästään huudattamaan faneja useampaan kertaan tulevissa matseissa! Tästä tulee hyvä kausi, Rantamaa sanoo.

– Kapteenistoon kuuluminen on kunnia-asia! Otan vastuutehtävän innolla vastaan ja pyrin johtamaan esimerkillä. Meillä on tällä kaudella mahtava joukkue, jolla on mahdollisuus lunastaa joukkueen tavoite eli nousu naisten 2-divisioonaan, Rajakko jatkaa.

– Tosi hyvä fiilis ja iso kunnia päästä näin uutena pelaajana mukaan kapteenistoon! Meillä on tosi taitava jengi ja hyvä tekemisen meininki treeneissä, joten odotan kauden alkua ja pelejä isolla innolla. Ja eiköhän me Ranen ja Heiskan kanssa muodosteta kelpo trio, Holstein summaa.

HIFK:n kausi käynnistyy sunnuntaina 13.6. Latokartanon tekonurmella klo 16.15. Sarja-avauksessa vastassa on MPS.