Skip to main content

18.6.2021 Gnistan – HIFK 0-1 (0-1)

Maalit:
40’ 0-1 Melinda Andler

Sunnuntaina kautensa murskaavalla 6-0-voitolla Malmin Palloseuraa vastaan kautensa avannut HIFK sai perjantai-iltana Naisten Kolmosen ottelussa vastaansa Gnistanin Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Ottelua oli paikan päällä seuraamassa hieno määrä yleisöä lähes trooppisessa kesäillassa.

Paikalliskamppailu sinikeltaista kotijoukkuetta vastaan oli ennakkoon nähden tasainen kohtaaminen kahden nousua tavoittelevan joukkueen välillä. Tasaista menoa myös nähtiin kentällä. Ensimmäisen puoliajan maalintekopaikat olivat nimittäin molemmilla vähissä. HIFK:n Jasmine Stubben vapaapotku ja Gnistanin vaarallinen tilanne Anni Turpeisen vartioiman HIFK-maalin läheisyydessä jäivät ensimmäisen puolituntisen pahimmiksi tekopaikoiksi.

HIFK avasi maalinteon tasaisen ja vähäpaikkaisen puoliajan loppupuolella. Hanna Halonen keskitti vasemmalta, ja Melinda Andler pääsi päineen väliin. Pusku osui ensin tolppaan, mutta sunnuntaina kaksi maalia viimeistellyt Andler oli ensimmäisenä paluupallossa ja pääsi pienen harhautuksen jälkeen ujuttamaan vieraat johtoon maaliviivalta.

Kumpikaan joukkue ei ottelun toisen puoliajan aikana onnistunut maalinteossa. HIFK:lla on nyt kasassa kaksi voittoa yhtä monesta ottelusta ennen reilun parin viikon mittaista ottelutaukoa. Joukkueen maaliero on murskaava: seitsemän tehtyä ja nolla päästettyä maalia. HIFK:n seuraava sarjaottelu pelataan sunnuntaina 4.7. LoPaa vastaan klo 15.30 Talin urheilupuistossa.

Gnistanin osalta kausi on lähtenyt käyntiin mollivoittoisemmin. Joukkue on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan eikä vielä ole onnistunut avaamaan maalitiliään. Ogelilaiset kohtaa seuraavassa ottelussaan Kasiysi/Hikin vajaan kahden viikon kuluttua.

HIFK:n kokoonpano:
1 Anni Turpeinen (mv)
3 Selja Ryöppy
6 Livia Valtonen (C)
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen (63’ 26 Tuija Kärkkäinen)
9 Melinda Andler
17 Pihla Hyvärinen (88’ 25 Bettina Stenbäck)
19 Jasmine Stubbe (63’ 10 Lotta Lanki)
24 Julia Säppi
29 Tytti Kemppainen
37 Elina Sjölinder (72’ 36 Iina-Emilia Pitkänen)

Vaihtopelaajat: 5 Laura Toivainen, 14 Mira Matilainen.