Skip to main content

18.6.2021 Gnistan – HIFK 0-1 (0-1)

Mål:
40’ 0-1 Melinda Andler

Efter 6-0-braksegern mot MPS i seriepremiären i söndags var HIFK redo för säsongens andra match i Damtrean på fredag. Den här gången var det en bortamatch mot Gnistan i Åggelby som stod på programmet. En hel del med publik bevittnade lokalmatchen på Mustapekka Areena.

På förhand sett kunde man förvänta sig en jämn match mellan två lag som båda satsar hårt på att ta steget upp till Tvåan. Så blev det också i en så gott som tropisk matchatmosfär denna varma sommarkväll. Den första halvan var jämn och innehöll få chanser. Närmast målskytte under den första halvtimmen kom HIFK:s Jasmine Stubbe på sin frispark i början, medan hemmalaget hade en farlig chans framför Anni Turpeinens HIFK-mål.

HIFK öppnade målkontot fem minuter före paus. Hanna Halonens inlägg från vänster hittade Melinda Andlers huvud framför målet. Nicken träffade stolpen, men Andler lyckades på returen göra sitt tredje mål för säsongen efter en liten dragning vid mållinjen. Gästerna inledde pausvilan i en ettmålsledning.

Ingetdera laget kom riktigt nära fler målchanser under matchens andra halvlek. Det betydde att HIFK nu har ett saldo på två vinster på två matcher inför en paus på drygt två veckor innan nästa seriematch. HIFK:s följande match spelas söndagen den 4.7. mot LoPa kl. 15.30 i Tali idrottspark.

För Gnistans del har säsongen kört motigt igång. Laget har förlorat sina två första matcher och har dessutom inte ännu lyckats öppna sitt målkonto. Det blågula laget möter Kasiysi/Hiki i sin följande match om knappa två veckor.

HIFK:s startelva:
1 Anni Turpeinen (mv)
3 Selja Ryöppy
6 Livia Valtonen (C)
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen (63’ 26 Tuija Kärkkäinen)
9 Melinda Andler
17 Pihla Hyvärinen (88’ 25 Bettina Stenbäck)
19 Jasmine Stubbe (63’ 10 Lotta Lanki)
24 Julia Säppi
29 Tytti Kemppainen
37 Elina Sjölinder (72’ 36 Iina-Emilia Pitkänen)

Avbytare: 5 Laura Toivainen, 14 Mira Matilainen.