Skip to main content

15.6.2021 HIFK – FC Honka 1-0 (1-0)

HIFK pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa paikan päällä kannustaneen kotiyleisönsä edessä. Joukkue lähti peliin voitto alla sijalta viisi. Edelliskierroksella KTP joutui toteamaan HIFK:n paremmuuden tuloksella 0-2. Myös sarjataulukon kahdeksannelta sijalta lähtenyt vierasjoukkue FC Honka tuli otteluun tismalleen samalla voittotuloksella, kun se viime viikolla kaatoi AC Oulun vieraskentällä.

Otteluympäristö oli heti avauspotkusta lähtien lähes epätodellisen hyvä. Molemmat joukkueet, kaikki ottelutapahtumassa töissä olevat henkilöt sekä tietenkin kaikki katsojat saivat nauttia laulavien kannattajakatsomoiden tunnelmasta. Vihdoinkin myös Helsingissä päästiin nauttimaan jalkapallosta yhdessä yleisön kanssa.

HIFK oli ennen illan ottelua onnistunut tekemään avausmaalin tämän kauden jokaisessa Veikkausliigaottelussaan, ja sama putki jatkui myös FC Honkaa vastaan. Aatu Kujanpää tarjoili upean läpisyötön nipin napin paitsioaseman välttäneelle Jusif Alille, joka juoksunsa jälkeen viimeisteli Veikkausliigauransa toisen osuman. 21-vuotias on lisäksi nyt kahden ottelun maaliputkessa.

Molemmat joukkueet pääsivät vuorotellen kokeilemaan maalintekoa ensimmäisen puoliajan loppupuolella lähinnä erikoistilanteista. Maalivahdit Tim Murray ja Calum Ward olivat kuitenkin pelipäällä ja pysäyttivät vastustajien yritykset. Murray torjui tyylikkäästi Moshtagh Yaghoubin laukoman vapaapotkun juuri ennen taukoa. HIFK:n kannattajapäädyn edessä ensimmäistä kertaa torjunut Ward selvisi pienellä torjuntamäärällä ensimmäisestä jaksosta.

Kotiyleisön edessä pelaaminen antoi HIFK:lle runsaasti lisäenergiaa myös ottelun toisella puoliajalla. Siinä missä kaksi edellistä kotipeliä jätti parantamisen varaa sekä pelillisesti että tuloksellisesti, oli joukkueen esityksessä tänään mukana uutta näyttämisen halua. Kuudenkympin kohdalla tulleen Sakari Mattilan vaparin yhteydessä tämä näyttämisen halu kulminoitui hienoon tilanteeseen, kun toisena pelaajana pallon takana ollut Yaghoubi otti yleisön haltuun ja sai sen kannustamaan kotijoukkuetta äänekkäästi.

Vieraiden tasoituskiri jäi lopulta laihahkoksi, eikä se enää pystynyt nousemaan pisteille. HIFK hallitsi viihdyttävää ottelua ja otti toisen peräkkäisen voittonsa. Voitto oli samalla HIFK:n tämän kauden toinen kotikentällään. Joukkue on nyt Veikkausliigan sarjataulukossa kolmantena seitsemän pelatun kierroksen jälkeen. FC Honka tippui yhden pykälän verran alaspäin yhdeksänneksi.

Lopussa loukkaantuneen Pipe Sáezin tilalle vaihdettu Jukka Halme palkittiin ennen ottelua sadan pelatun Veikkausliigaottelun johdosta. Hän sai tasalukemat täyteen edellisessä kotiottelussa FC Interiä vastaan.

– Tiesimme, että tästä tulisi vaikea ottelu. Sarjataulukko ei kerro koko totuutta, aivan kuten ennen peliä kommentoin. Tänään tarvittiin hieman enemmän kärsivällisyyttä ja puolustusta kuin tavallisesti. Kokonaisuus oli kuitenkin hyvä, puolustimme erittäin hyvin. Olisimme tosin voineet hyödyntää maalipaikkojamme hieman paremmin, päävalmentaja Joaquín Gómez sanoi ottelun jälkeen.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 23.6. FC Lahtea vastaan vieraskentällä.

Maalit:
19’ 1-0 Jusif Ali (Aatu Kujanpää)

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Sakari Mattila (C)
5 Pipe Sáez (90+1’ 8 Jukka Halme)
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (72’ 17 Jani Bäckman)
10 Moshtagh Yaghoubi
11 Aatu Kujanpää (72’ 9 Juanan Entrena)
16 Tino Palmasto
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 14 Erikson Carlos, 25 Martti Puolakainen (mv), 70 Mosawer Ahadi, 99 Jeremiah Streng.